Left Right
scrollTop top

Belgische piloten van Ryanair staken op 10 augustus


Belgische piloten van Ryanair staken op 10 augustus

Wie volgende week een vlucht vanuit of naar België neemt, zal mogelijk hinder ondervinden. Zo hebben de christelijke vakbond CNE en de Belgian Cockpit Association (BeCa) een staking van Ryanair-piloten aangekondigd op 10 augustus. Ook de Zweedse Ryanairpiloten doen mee.

De piloten van Ryanair gaan opnieuw staken. Dat melden de VRT en de kranten van De Persgroep. De vakbonden van Ryanair hebben de piloten al het werk laten neerleggen op 25 en 26 juli. Er moesten toen meer dan honderd vluchten geannuleerd worden. Er was na afloop van die staking afgesproken om het geplande overleg op Europees niveau rond 15 augustus af te wachten, maar de piloten besluiten nu dus al om actie te voeren.

Uitspraken grote baas

De reden dat de piloten er nu plots voor kiezen om dan toch opnieuw te staken, ligt wellicht bij de straffe uitspraken die Ryanair-topman Michael O’leary gisteren deed. “Als we mensen hebben die enkel willen staken om te staken, dan mogen ze hun staking hebben en zullen ze ondervinden dat er jobs en toestellen verhuisd worden”, zei die.

Zweden en andere landen

De Belgische piloten zouden met hun acties opnieuw een krachtig signaal willen sturen naar de directie van Ryanair. Want zo’n staking in het vakantieseizoen, dat is niet om te lachen. En ze zijn niet de enigen: ook de Zweedse piloten hebben al ingestemd om mee te doen aan de grotere Europese actie.

De initiatiefnemers van de staking zouden nog in gesprek zijn met pilotenverenigingen en –vakbonden uit andere landen en er wordt verwacht dat die de komende dagen gaan beslissen om al dan niet mee te doen. Als alle landen meedoen, zal het totale Ryanair-netwerk in West- en Zuid-Europa geblokkeerd zijn op 10 augustus.

De piloten raden ook het cabinepersoneel aan om niet op een volgend overleg te wachten en mee te doen aan de staking. Of het cabinepersoneel dat effectief zal doen, valt nog af te wachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810