Belgische vrouwen dagen Boef uit om vrouwvriendelijke video te maken

Belgische vrouwen dagen Boef uit om vrouwvriendelijke video te maken

Hiphopper Boef is uitgedaagd door de Belgische organisatie She Said So om een vrouwvriendelijke freestyle video te maken. Hun oproep komt er nadat Boef onder vuur kwam te liggen door grove uitspraken over vrouwen.

She Said So is een organisatie die ijvert voor een gelijke behandeling van mannen en vrouwen in de muziekindustrie en roepen op tot sensibilisering rond thema’s zoals seksisme, racisme, … Vrouwen kunnen er terecht voor steun, advies en educatie.

Naar aanleiding van de grove uitspraken die hiphopper Boef deed op nieuwjaarsnacht over de vrouwen die hem nota bene hielpen nadat hij autopech kreeg, zit Boef in het oog van de storm.

Boycot

Hij krijgt een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen én verschillende radio-dj’s hebben beslist om zijn nummers (voorlopig) niet te draaien “aangezien ze in de Middeleeuwen nog meer respect hadden voor vrouwen dan hij”, zo schreef initiatiefneemster van de radio-boycot Karolien Debecker op Twitter. Zij draait voorlopig geen nummers meer van Boef in haar programma Generation M op MNM en ook enkele van haar collega’s volgen haar initiatief.

Open brief

En nu is er dus de open brief van She Said So. In hun brief roepen ze op tot sensibilisering in de Belgische en Nederlandse muziekindustrie.

Ze roepen Boef op het matje omdat hij duidelijk dubbele standaarden heeft aangezien hij zelf drinkt en uitgaat, maar vindt dat vrouwen dat niet mogen doen. She Said So vindt ook het excuus “ik was dronken” en “wij rappers gebruiken zo’n woorden altijd”, maar slapjes en hameren nog eens op de voorbeeldfunctie die Boef heeft.

Uitdaging voor Boef

Ze hebben ook nog een uitdaging voor de artiest: “maak een vrouwvriendelijke freestyle video waarin je toont dat je als rapper niet per se de woorden ‘hoer’, ‘kech’ en ‘bitch’ moet gebruiken. Gebruik je skills en toon wat je ermee kan om positief bij te dragen tot de muziekindustrie en deze wereld”, is hun oproep.

Ondertussen roept de organisatie ook iedereen in de muziekindustrie op om hun open brief te ondertekenen en te verspreiden, als steun aan hun oproep. Die brief kan je hier ondertekenen.

Gesponsorde artikelen