Derde afvaller ‘Belgium’s Next Top Model’: “Ik moet eerst werken aan mezelf voor ik aan de slag kan als model”

In de derde aflevering van Belgium’s Next Top Model moesten we afscheid nemen van Amba. Het model met Belgische en Noorse roots viel sinds de make-overs op met haar rode coupe, maar de stress nam de bovenhand tijdens haar casting. In haar exitinterview haalt ze die stress ook aan als de voornaamste reden waarom ze zo vroeg de wedstrijd moest verlaten.

Vorige week moesten de deelnemers van Belgium’s Next Top Model op bezoek gaan bij Marie Claire voor een gesprek met hoofdredacteur Timon Van Mechelen en fashion editor Elspeth Jenkins. Daarnaast moesten ze ook een presentatievideo opnemen voor Noah Mgmt, het agentschap waarbij de winnaar een contract zal krijgen. Tijdens deze opdrachten haalden de zenuwen bij verschillende kandidaten de bovenhand. Vooral Amba had het moeilijk tijdens het opnemen van de presentatievideo. Toen later ook haar foto met Gilles tegenviel, besloot de jury dat het tijd was om afscheid te nemen.

Amba

Met haar 18 jaar was Amba een van de jongste deelnemers van Belgium’s Next Top Model. Ze was een verlegen meisje, maar kon stralen in foto’s. Toch is het als model ook belangrijk om jezelf te kunnen verkopen en geen verlegen indruk te maken. Daarom moest Amba de wedstrijd verlaten. In haar exitinterview geeft ze zelf ook aan dat ze te veel last had van stress. “Het is wel stom dat je gedachten en je hoofd je niet toelaten om dingen te doen die je eigenlijk wel zou kunnen. Dan word je een beetje kwaad op jezelf. Ik heb te veel stress en ik moet daar eerst mee leren omgaan.”

“Toen ik de foto’s zag, had ik het misschien wel verwacht dat ik naar huis ging”, gaat Amba verder. “Ik vond het niet zo’n supersterke foto van mij. Maar het was dan moeilijk in te schatten omdat de commentaar ook over Gilles ging, dus dan dacht ik dat er misschien toch nog een kans was. Ik denk wel dat het een terechte keuze was van de jury.” Amba wil nog steeds in de modellenwereld werken, maar ze beseft nu dat ze eerst aan zichzelf zal moeten werken zodat ze vol zelfvertrouwen voor de camera’s kan staan.

Bekijk hier het exitinterview van Amba:

Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model op Streamz.

Meer
Lees meer...