‘Belgium’s Next Top Model’: Zo reageren de drie (!!!) geëlimineerde modellen op hun exit

Vorige week moesten we in Belgium’s Next Top Model afscheid nemen van niet één, niet twee, maar wel drie modellen. Gilles Mornae, Marson en Sam leverden volgens de jury de minst goede foto’s af, waardoor ze naar huis werden gestuurd. Dit is hoe ze reageerden op hun eliminatie.

Omdat we in aflevering 6 van Belgium’s Next Top Model gespaard bleven van een eliminatie, moesten er in aflevering 7 maar liefst drie modellen de wedstrijd verlaten. De jury koos voor Gilles Mornae, Marson en Sam, die door velen gezien werden als favorieten voor de eindwinst.

Driedubbele eliminatie

In aflevering 7 ging de groep modellen van Belgium’s Next Top Model in één slag van negen naar zes. Na de fotoshoot met vrienden en familie oordeelde de jury dat Gilles Mornae, Marson, Sam en Fardowza het minst konden overtuigen. Fardowza mocht uiteindelijk nog een weekje langer blijven, waardoor Gilles Mornae, Marson en Sam de wedstrijd moesten verlaten.

Deze exit kwam als een verrassing, waarbij fans vooral in shock waren door de exit van Sam, die voor velen een kanshebber was op de eindwinst, en Marson, die een plekje op de runway van Natan veroverde.

Exitinterviews

Marson blikt positief terug op het avontuur: “Ik vond het tot nu toe gewoon een geweldige ervaring”, klinkt het. “En ja, er komen sowieso nog wel andere dingen op mijn pad. Ik had het wel verwacht eigenlijk, want de shoot ging naar mijn gevoel niet goed.” Ook Gilles klinkt positief: “Het komt helemaal goed met mij. Ik blijf niet bij de pakken zitten, ik ga verder doen. Ik mag tevreden zijn over mijn avontuur en tot waar ik het heb gebracht, vind ik. Mijn deelname heeft me geleerd dat het niet makkelijk is en dat modellenwerk ook zijn negatieve kanten heeft. Dat wist ik wel al, maar ik heb nu geleerd dat dat nog meer is. Ik kan mij daar wel over zetten en het is echt iets waar ik voor kan gaan en wil gaan.”

Voor Sam kwam de exit als een verrassing: “Ik had nog een goed gevoel na de shoot, maar ja, op dit niveau moet je een van de besten zijn. Er zijn hier andere modellen die wel al ervaring hebben. Dus ik begon al te twijfelen. Ben ik wel goed genoeg om hiertussen te staan? Maar als je zover geraakt, denk ik wel dat je mag zeggen dat je wel nog goed bent. Dus daar ben ik wel trots op.”

De drie krijgen ook de vraag wie er volgens hen gaat winnen. Sam vindt dat er heel wat sterke deelnemers zijn en dat ze het vaak niet eens was met de jury. Daardoor kan ze dus moeilijk inschatten wie er zou winnen. “Fardowza of Tessa, maar Lena ook, Radja ook, Sieme ook, Gilles ook.” Waarmee ze dus iedereen heeft vermeld. Gilles zag dan weer in Sam zijn grootste concurrent, en kan nu dus ook niet zeggen wie er volgens hem de grootste kanshebber is. Marson geeft wel een naam. “Volgens mij heeft Tessa een supergrote kans om te winnen.

Bekijk hier het exitinterview van Gilles, Marson en Sam:

Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model op Streamz.

Meer
Lees meer...