Bella Hadid razend op Instagram nadat story over haar vader verwijderd wordt

Bella Hadid
Isopix

Topmodel Bella Hadid is kwaad op Instagram nadat het platform een Story over haar vader verwijderd heeft. Bellas vader werd geboren in Palestina en dat was voor Instagram blijkbaar genoeg om de Story van het model te verwijderen. Maar daar laat ze het duidelijk niet bij.

De familie Hadid woont en werkt dan wel in de Verenigde Staten, ze zijn niet helemaal Amerikaans. Zo werd Mohamed Hadid, de vader des huizes geboren in Palestina en is Yolanda Hadid (vroeger van den Herik) afkomstig uit Nederland. De Hadids zijn trots op hun afkomst, maar daar is Instagram het niet helemaal mee eens.

Palestina

Instagram Story Bella Hadid
Instagram bellahadid

Bella had gisteren een Instagram Story geplaatst met daarin een foto van het paspoort van haar vader met de boodschap: “Mijn papa en zijn geboorteplaats Palestina”. Op het paspoort staat inderdaad te lezen dat haar vader geboren is in Palestina. Niets mis mee zou je denken, maar toch vond Instagram het nodig om de Story te verwijderen omdat het een inbreuk vormde tegen hun richtlijnen.

Bella kon daar absoluut niet mee lachen en haalde in een nieuwe Story uit naar Instagram. “Welk deel van ik die trots ben op mijn vaders geboorteplaats Palestina is “pestgedrag, intimidatie, grafisch of seksuele naaktheid”, zo klonk het. “Mogen we niet Palestijns zijn op Instagram? Dit is pestgedrag. Je kan de geschiedenis niet uitwissen door mensen monddood te maken. Zo werkt het niet.”

Bella Hadid Instagram Story
Instagram bellahadid

Vervolgens postte Bella de foto van het paspoort van haar vader opnieuw, twee keer zelfs. De eerste keer met de boodschap: “Wil je misschien dat hij z’n geboorteplaats verandert voor jullie?” Vervolgens postte ze de foto nog eens met de duidelijke boodschap: “Ik ben trots dat ik Palestijns ben.” Samen met een oproep aan anderen om ook te posten waar hun ouders vandaan komen.

De zusjes Hadid hebben zich al vaker uitgesproken als pro-Palestina. Zo tweette Gigi Hadid twee jaar geleden nog over dat Palestina bevrijd moet worden.

Gesponsorde artikelen