Ben Weyts (N-VA) opnieuw onwel geworden in parlement

Ben Weyts (N-VA) opnieuw onwel geworden in parlement

Tijdens de zitting in het Vlaams parlement is Ben Weyts (N-VA) opnieuw onwel geworden. De minister van Mobiliteit werd in februari vorig jaar ook al een keertje onwel in het parlement. Toen werd hij opgenomen in het ziekenhuis waar men de diagnose stelde dat hij leed aan transiënte globale amnesie, een stoornis die verwarring en desoriëntatie veroorzaakt. 

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is vanmiddag opnieuw onwel geworden in het Vlaams parlement. Hij antwoordde op een vraag van Chris Janssens (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen) wanneer hij het plots moeilijk kreeg. Hij begon te stamelen en trok bleek weg. Partijgenoot én arts Peter Persyn kwam de minister snel te hulp en ondersteunde hem naar buiten.

Het kabinet van Weyts laat aan VTM NIEUWS weten dat het zou gaan om een bloeddrukval en geeft aan dat het ondertussen weer beter gaat met de minister.

Transiënte globale amnesie

Het is niet de eerste keer dat de minister van onder andere Mobiliteit en Dierenwelzijn onwel wordt in het parlement. In februari vorig jaar gebeurde dit namelijk ook al.

Toen werd er aanvankelijk er gedacht dat dit het gevolg was van oververmoeidheid, maar na verder onderzoek werd de diagnose transiënte globale amnesie gesteld, waarbij je uit het niets geheugenverlies krijgt. Dit kan gaan van enkele minuten tot zelfs een aantal weken. Het geheugenverlies is echter van korte duur en na 24 uur verdwijnt het volledig, zonder dat je er enig letsel aan overhoudt.

De VRT kon dit vastleggen op de onderstaande beelden:

Gesponsorde artikelen