Benedict Cumberbatch is Patrick Melrose in de gelijknamige reeks en probeert te herstellen van een traumatische jeugd

Benedict Cumberbatch is Patrick Melrose in de gelijknamige reeks en probeert te herstellen van een traumatische jeugd

Benedict Cumberbatch speelt Patrick Melrose in de gelijknamige nieuwe mini-reeks van Showtime en Sky Atlantic. In de vijfdelige reeks probeert Patrick Melrose te herstellen van de trauma’s waarmee zijn ouders hem sinds zijn jeugd mee hebben opgezadeld.

Melrose is suïcidaal en narcistisch en heeft te kampen met alcohol- en heroïneverslavingen. Heel erg evenwichtig is hij dus niet en zoals zo vaak is de oorzaak van dit alles te vinden in de jeugd van Patrick Melrose. Toch is dit geen zwarte reeks, want Melrose behoudt wel zijn gevoel voor humor en weet op te klimmen tot in de Britse upper class.

De reeks is gebaseerd op vijf semi-autobiografische boeken van de Britse schrijver Edward St. Aubyn. In elke aflevering van de reeks wordt één boek behandeld die samen bijna vijftig jaar uit het leven van Patrick Melrose omspannen.

Cumberbatch is al lang fan van de boeken waardoor deze reeks al langer een passieproject van de Sherlock-acteur was.Ook de bijrollen worden ingevuld door mooie namen, onder andere Hugo Weaving en Jennifer Jason Leigh zullen daarin te zien zijn.

De serie gaat nog dit jaar in première, maar een datum daarvoor is er nog niet.

Gesponsorde artikelen