Berg de zomerkledij maar weer op, want het wordt een pak kouder én natter

Berg de zomerkledij maar weer op, want het wordt een pak kouder én natter

Ook mooi weer-liedjes duren blijkbaar niet lang, want na de tropische temperaturen van de afgelopen dagen moeten we ons weer opmaken voor een pak kouder weer. Ook de kans op regen neemt aanzienlijk toe. Volgende week zal het normaal worden voor de tijd van het jaar, maar de zomerse kledij van de voorbije dag mag dus weer terug in de kast.

Voor wie het weerbericht nog niet had gezien, was het raar opstaan deze feestdag. Gaan slapen in zomerse temperaturen, maar deze morgen was dat al een pak minder. De temperaturen voor vandaag liggen met maxima van 14 tot 19 graden aanzienlijk lager dan de afgelopen dagen. En het lijkt er dit verlengd weekend maar ook volgende week niet veel beter op te gaan worden.

Regen

In de namiddag zal het vandaag nog wel wat opklaren, maar verwacht je maar aan plaatselijke buien. Ook vrijdag lijkt het weer de betere kant op te gaan, met ietsje hogere temperaturen en meer zon. Dat zet zich op zaterdag door, met maxima tussen 17 graden aan de kust en 24 graden in het centrum. Maar dat is maar schijn, want naarmate het weekend vordert, zullen regenwolken de sfeer verpesten. Zondag wordt een natte dag, meldt het KMI.

Die regenwolken blijven ook doorheen de komende week wat hangen. Leg de paraplu dus maar niet te ver, want het zal zowat heel de week wisselvallig blijven. De temperaturen zullen tegen het midden van de week wel weer wat stijgen naar 17 tot 18 graden in het centrum. Die temperaturen zijn natuurlijk normaal voor deze tijd van het jaar, maar nu we net de zomerkleren uit de kast hadden gehaald de afgelopen dagen krijgen we dus weer het deksel op de neus.

Gesponsorde artikelen