Mythische Berlijnse club Berghain tijdelijk omgebouwd tot kunstgalerij

Berghain club Berlijn kunst Studio Berlin
Isopix

De legendarische technoclub Berghain in de Duitse hoofdstad Berlijn opent vandaag opnieuw zijn deuren … als kunstgalerij. Omdat de coronacrisis ervoor zorgt dat nachtsclubs gesloten moeten blijven, zochten en vonden de eigenaars van de club een tijdelijk alternatief.

Berghain is een van de bekendste en meest beruchte clubs ter wereld. De strenge door policy waarbij de bekende buitenwipper maar heel selectief bezoekers binnenlaat, draagt bij aan de mythe rond de Berlijnse nachtclub.

Maar ook Berghain bleek uiteraard niet immuun voor het coronavirus. Toen dat in maart uitbrak in Duitsland moesten bars en nachtclubs meteen hun deuren sluiten. Sindsdien stond de voormalige elektriciteitscentrale met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter leeg.

Meer dan 100 hedendaagse werken

Daarom kwamen de eigenaren van Berghain, Michael Teufele en Norbert Thormann, op het idee om de ruimte om te vormen tot een kunstgalerij. Daarvoor contacteerden ze galerijhouders Christian en Karen Boros. Daaruit ontstond het initiatief Studio Berlin. Dat is een tentoonstelling met meer dan honderd werken van hedendaagse kunstenaars die schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, video en geluid combineren.

De meeste stukken die worden tentoongesteld zijn gemaakt tijdens de lockdown door het coronavirus. Studio Berlin opent op vandaag – 9 september – en loopt door tot en met december 2020.

Gesponsorde artikelen