Bernie Sanders zou opnieuw opkomen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020

Bernie Sanders zou opnieuw opkomen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020

Bernie Sanders, die net naast het kandidaat-presidentschap greep bij de verkiezingen van 2016, zou in 2020 opnieuw zijn kans wagen. De democraat zou volgens Politico al een verkiezingsvideo hebben opgenomen. In 2015 moest hij uiteindelijk langs democratische zijde de duimen leggen voor Hillary Clinton, maar na haar nederlaag tegen Donald Trump ligt de baan nu open voor Bernie Sanders.

Feel the Bern“, het was de slogan waarmee Bernie Sanders in 2015 zijn kans waagde om de democratische presidentskandidaat voor de Verenigde Staten te worden. Hij moest het in die race opnemen tegen de oud-First Lady Hillary Clinton, tegen wie hij in de voorverkiezingen met een kleine achterstand verloor.

Clinton werd zo de kandidate van de democraten en verloor uiteindelijk tegen de republikein Donald Trump. Die laatste noemde Sanders herhaaldelijk “oud en seniel”, maar dat laat Sanders niet aan z’n hart komen. Hij zou zelfs opnieuw opkomen als presidentskandidaat voor 2020.

Bernie Sanders

Tijdens de voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 kon Bernie Sanders vooral heel wat jongeren overtuigen. Dit was opmerkelijk aangezien Sanders op dat moment al 73 jaar oud was. Het was vooral de gedrevenheid van Sanders over onderwerpen als inkomensongelijkheid waarmee hij kon scoren bij de jongere (en slechtbetaalde) Amerikanen. Sanders is ook nog steeds een van de meest vocale tegenstanders van Donald Trump.

Sanders kon ook rekenen op heel wat steun uit bekende hoek. Zo spraken onder andere Cardi B, Miley Cyrus, Daniel Craig, Elijah Wood, Bon Iver en Post Malone hun steun voor Bernie Sanders uit tijdens de voorverkiezingen. De hashtag #FeelTheBern werd massaal gebruikt en Sanders werd een echte hit bij de jongeren. Maar binnen de partij konden Bernie Sanders en zijn soms heel socialistische ideeën op minder steun rekenen. Daardoor moest hij dus uiteindelijk de duimen leggen voor Hillary Clinton, die met 55 procent van de stemmen, tegenover 43 procent voor Sanders, de democratische presidentskandidaat werd.

Bernie 2020

Toen Hillary in de preruns won van Bernie Sanders steunde hij mee de campagne van Clinton, die uiteindelijk niet kon winnen van Donald Trump. Hoewel Hillary Clinton na die nederlaag aanvankelijk aangaf dat ze niet meer zou opkomen bij de volgende presidentsverkiezingen, komen er vanuit haar kamp steeds meer stemmen die beweren dat ze het wel zou doen. Dan zou ze dus mogelijk opnieuw oog in oog komen te staan met haar vorige rivaal langs democratische zijde, Bernie Sanders.

Volgens het Amerikaanse politieke nieuwsmedium Politico zou Bernie Sanders al een campagnevideo hebben opgenomen. Verder zou het team van Sanders ook al aan het lobbyen zijn geslagen om de belangrijke staffposities in te vullen. Voorlopig is er nog geen officiële bevestiging vanuit het kamp van Bernie Sanders, maar mogelijks wordt de video in de komende weken gelanceerd.

EPA

Gesponsorde artikelen