Beslist! ‘Africa’ van Toto staat wel degelijk in De Tijdloze van Studio Brussel

Beslist! ‘Africa’ van Toto staat wel degelijk in De Tijdloze van Studio Brussel

Grappig of niet, maar de Studio Brussel-luisteraar heeft beslist: ‘Africa’ van Toto staat dit jaar op 37 in De Tijdloze. Van een uit de hand gelopen grap naar een klassieker: de spanning op sociale media was wel degelijk te snijden. Om acht uur vanavond weten we wie de opvolger van Pearl Jam’s ‘Black’ is. 

Je vond het grappig of niet, maar over De Tijdloze van Studio Brussel wordt elk jaar wat afgediscussieerd. Tijd om het snobisme aan de kant te zetten, vonden een aantal luisteraars, en specifiek tijd voor Toto. Diens hit ‘Africa’ werd dé tool om te laten zien dat je je eindejaarslijstjes met voldoende humor kon benaderen. En met succes: dit jaar vlamde ‘Africa’ De Tijdloze binnen. Op de 37ste plaats, maar liefst, voor Springsteen, voor AC/DC en als hoogste nieuwkomer.

‘Space Oddity’

De eerste plaats bleek dus wat te hoog gegrepen, tot geruststelling van zij die elk jaar een bitse strijd voeren over de eerste plaats. Geen discussie dit jaar dus, over of Linkin Park echt in De Tijdloze thuishoort, wel tranen over ‘Space Oddity’, en een béétje opluchting dat het ‘maar’ de 37ste plaats wordt.

Om acht uur vanavond weten de luisteraars of ‘Black’ van Pearl Jam op de eerste plaats blijft staan. Tot spijt van wie het beneed, werd al voor de lijst begon duidelijk dat ‘Angie’ en ‘Sympathie for the Devil’ van The Rolling Stones uit De Tijdloze liggen, net zoals ‘Californication’ van de Red Hot Chili Peppers en Suds ’n Soda van DEUS.

Overigens: ook in de 1.000 Klassiekers van Radio 2 stond Toto op de 37ste plaats met ‘Africa’.

Geniet hier zelf nog eens van ‘Africa’ van Toto:

Gesponsorde artikelen