Best Kept Secret overweegt om dit jaar enkel vegetarisch eten aan te bieden

De organisatoren van Best Kept Secret denken eraan om het voedselaanbod op het festivalterrein dit jaar volledig vegetarisch te maken. Dat liet festivaldirecteur Maurits Westerik weten aan de website Festileaks. Het festival gaat door van 12 tot 14 juni in de Beekse Bergen vlak over de Nederlandse grens. De jongste tijd proberen heel wat festivalorganisatoren de vervuiling van hun evenementen zo veel mogelijk te beperken. Zo leverde het West-Vlaamse festival Dranouter al inspanningen om 100 procent klimaatneutraal te zijn.

Westerik overweegt om het voedselaanbod op Best Kept Secret 2020 volledig vegetarisch te maken “omdat het zoveel scheelt”: “Je ziet dat het je volledige uitstoot als festival enorm omlaag brengt.” De organisator kreeg de vraag of zo’n maatregel niet hinderlijk is voor de niet-vegetarische festivalgangers. “Het zijn maar drie dagen in een jaar”, luidde het antwoord van Westerik.

Aanbod tijdens eerdere edities

Tijdens eerdere edities van het festival werd er wel eten met vlees verkocht. Best Kept Secret-medewerkers zetten hun vegetarisch aanbod toen al in de kijker. “We zetten bijvoorbeeld de vegetarische opties expres bovenaan de food line-up”, zei Westerik. “Mensen lezen altijd van boven naar beneden. En als ze dat met trek (honger, red.) bekijken, kiezen ze toch eerder iets vegetarisch.”

Ook op het terrein probeerden Westerik en zijn team het consumptiegedrag van de festivalgangers al te sturen: “De Karma Shaorma (een aanbieder van vegetarische shoarma, red.) hebben we op de hoek gezet waar een podium en toiletgroep samenkomen. Dan is het makkelijker om zoiets te kiezen.”

Westerik benadrukte wel dat een festival met enkel vegetarische maaltijden eerst besproken moet worden met alle foodtruck-ondernemers.

Massive Attack en The National  

Best Kept Secret gaat dit jaar door van 12 tot 14 juni. Een combiticket kost je 184 euro.

Onder andere Massive Attack, The National, Fontaines D.C., Metronomy en Om werden al aangekondigd.

Meer
Lees meer...