Best Kept Secret maakt eerste headliner bekend

Best Kept Secret maakt eerste headliner bekend

Best Kept Secret, het gezelligste festival van Nederland, heeft z’n eerste headliner op het publiek gelost: Bon Iver komt naar Tilburg om z’n indiefolk over de Beekse Bergen te laten galmen. 

We gaan naar het einde van 2018: tijd om festivaltickets onder de kerstboom te leggen en mensen krijgen ook genoeg redenen om die te kopen. Nadat Werchter al z’n line-up bekendmaakte is het nu de beurt aan het hipsterfestival van het jaar: Best Kept Secret Festival in het Tilburgse safaripark de Beekse Bergen.

Wie zal er nog zoal staan op Best Kept Secret? Hier zijn vijf kanshebbers.

Bon Iver in België

Zij verwelkomen dit jaar alvast Bon Iver, de Amerikaanse indiefolkrockband uit Wisconsin rond frontman Justin Vernon. Bij ons stond Bon Iver nog in Vorst dit jaar in een felgesmaakt concert, maar het zal tien jaar geleden zijn dat ze op een Nederlands festival stonden.

17 dingen die andere festivals nog kunnen leren van Best Kept Secret.

Geen idee wat Bon Iver is? Je kent hen ongetwijfeld van Skinny Love, van het album For Emma, Forever Ago, die op een soundtrack van Grey’s Anatomy stond en vervolgens opnieuw wereldberoemd werd door de cover van Birdy. Maar je herkent sowieso ook Holoscene, de single uit het album Bon Iver dat ook verschillende Grammynominaties op z’n naam heeft staan.

Platen Bon Iver

Bon Iver bracht twee jaar geleden z’n laatste plaat uit, 22, A Million, daar touren ze nog steeds mee. Maar het wordt voor de mannen uit Wisconsin ook zachtjes aan tijd voor een nieuwe plaat, goed mogelijk dat er dus wat nieuwe muziek gebracht wordt.

15 Best Kept Secrets waar Rock Werchter nog iets van kan leren.

Wie alvast een soundtrackje wil samenstellen voor de trip naar Tilburg, een moment dat er notoir veel file staat vanuit België op de Antwerpse ring: in de stijl van Bon Iver vind je ook nog Fleet Foxes, Iron and Wine en Sufjan Stevens.

Wanneer speelt Bon Iver op Best Kept Secret?

Bon Iver speelt op de eerste dag van het festival, dat dit jaar erg vroeg doorgaat: van 31 mei tot 2 juni 2018. Weekendtickets zullen 175 euro kosten, dagtickets 80 euro. De voorverkoop gaat van start op 10 december.

Gesponsorde artikelen