Bestaat er iets dat je ’s morgens nog meer tot leven brengt dan koffie? JA!! 

Bestaat er iets dat je ’s morgens nog meer tot leven brengt dan koffie? JA!! 

Heb jij dat ook? Direct als je opstaat MOET je een tas koffie hebben om de dag enigszins levend door te komen. Er bestaat een ander drankje dat je ’s morgens nog meer tot leven wekt. We horen het je denken: onmogelijk! Maar beweerd wordt dat dit drankje je meer energie geeft dan koffie. Auch! En wat mag dat dan zijn …? Wel: warm water met versgeperst citroensap. 

Ja je leest het goed. Bij de gedachte aan dit zure drankje alleen al trekt je tandvlees zich spontaan terug. Maar volgens diëtisten blijkt dit dus een ideaal alternatief te zijn voor de aromatische koffiebonen. En er zijn 6 redenen waarom:

1. Allereerst dus omdat het je heel veel energie geeft, meer zelfs dan koffie

Koffie geeft een heftige korte boost, waarna je energiepeil weer tot ver onder je enkels zakt. De energieboost van warm water met citroen blijft veel langer door je lijf gieren.

2. Het werkt ontgiftend

giphy.com
Heet water in combinatie met citroensap activeert je lever en spoelt alle nare giftige stoffen voorgoed je lichaam uit.

3. Ook je huid wordt er blij van

De sap van citroen zuivert je bloed, waardoor je huid beter voor de dag komt. En als bonus trekken je rimpels weg door de vitamine C.

4. Het activeert je spijsvertering en helpt om af te vallen

Sap van citroen zorgt ervoor dat je lichaam in staat is voedingsstoffen beter op te nemen, terwijl het voedsel met gemak verteerd wordt. Daarbij bevat citroen pectine en dat blijkt een stofje te zijn dat je hongergevoel vermindert en daarmee dus helpt om af te vallen.

5. Een avond zwaar getafeld? Na een citroensap de volgende ochtend voel je je weer kiplekker

Heet water kuist je systeem op terwijl de flavonoïden, een soort antioxidanten, van citroensap heel goed het zuur in je maag tegengaat, zodat je je in de ochtend sneller terug als jezelf voelt.

6. Het helpt zelfs tegen stress

Als je een tekort hebt aan vitamine C kun je eerder stress ervaren. Door deze voorraad dagelijks met water en citroensap aan te vullen, kun je je stress dus verminderen.

Gesponsorde artikelen