Beste trucje om de batterij van je Android te sparen? Facebook er afzwieren

Beste trucje om de batterij van je Android te sparen? Facebook er afzwieren

Facebook en Facebook Messenger van je Android zwieren is het beste dat je kan doen voor de levensduur van je batterij. Uit een klein onderzoekje blijkt dat de andere applicaties op je Android-smartphone tot 15 procent sneller werken en … je batterij gaat tot 20 procent langer mee. 

Een bekende Android-blogger heeft serieus wat commotie veroorzaakt toen hij de Facebook-app verwijderde van zijn smartphone omdat hij de problemen met de app kotsbeu was. En dan … heeft hij iets heel interessants ontdekt: zijn batterij gaat nu véél langer mee en de andere apps werken veel sneller.

Een Reddit-gebruiker heeft onderzocht hoe snel die andere apps werken door de Facebook-app én de Facebook Messenger-app te verwijderen van z’n toestel en dan 15 andere applicaties te testen naar snelheid en prestaties. De conclusie? De andere apps werken gemiddeld 15 procent sneller dan toen de Facebook-apps nog wel op de smartphone stonden.

Hetzelfde geldt dus ook voor de batterijduur van je toestel. Een journalist van de Britse krant The Guardian deed de test met z’n Huawei Nexus 6P en na een dikke week bleek dat de batterij van z’n smartphone tot wel 20 procent langer meeging dan toen de Facebook-apps nog geïnstalleerd waren.

Sneller werkende apps én je batterij gaat langer mee. Wat moet je nog meer hebben? Een manier om toch op Facebook te kunnen misschien. Gewoon Facebook gebruiken in Chrome, et voilà. Sinds kort kan je via je browser ook notificaties inschakelen, chat-opties en andere functies zoals die op de app. Het sluit dus héél kort aan bij hoe de app werkt.

Bronnen: The Guardian, Business Insider

Gesponsorde artikelen