Bestelwagen rijdt in op moslims die moskee verlaten in Londen: de politie spreekt van één dode en acht gewonden

Bestelwagen rijdt in op moslims die moskee verlaten in Londen: de politie spreekt van één dode en acht gewonden

Londen is opnieuw opgeschrikt door een aanval. Een bestelwagen probeerde moslims, die een moskee in Londen verlieten na het nachtgebed voor de ramadan, van de baan te rijden. Er zouden verschillende doden zijn gevallen, al spreekt de politie momenteel nog maar van één overledene en acht gewonden. De politie heeft ook al één man gearresteerd.

In Londen is vannacht een bestelwagen ingereden op een groep moslims die een moskee verlieten nabij de Seven Sisters Road in Noord-Londen. Er was veel volk op straat omdat het nachtgebed voor de ramadan nog maar net was afgelopen.

De politie bevestigt dat er minstens één dode is gevallen, al spreken ooggetuigen van “verschillende doden”. Er werden ook acht gewonden naar het ziekenhuis overgebracht.

Een verdachte opgepakt

De politie spreekt van een “major incident”. Premier Theresa May zegt dat het incident wordt behandeld als een ‘potentiële terroristische aanval”, de terrorismebestrijdingseenheden van de politie zouden al ter plaatse zijn.

Er werd één verdachte gearresteerd, die door omstaanders werd opgehouden. Een imam zou de man beschermd hebben tegen een groep boze toeschouwers tot de politie arriveerde. De opgepakte verdachte is een 48-jarige man, die meteen ook naar het ziekenhuis is gebracht, zo zegt de politie. Ooggetuigen zagen drie mannen in de auto zitten, maar de politie bevestigt nu dat er geen andere verdachten zouden zijn.

Gerichte aanval

Aangezien de auto in is gereden op een groep moslims die net een moskee verlieten na het traditionele nachtgebed tijdens de ramadan, lijkt het om een gerichte aanval tegen moslims te gaan. Al wil de politie dat nog niet bevestigen.

Zowel premier Theresa May als Labour-leider Jeremy Corbyn reageren gechoqueerd, net als Harun Khan, directeur van de moslimgemeenschap in Groot-Brittannië die spreekt van een “opzettelijke aanval op biddende moslims”. Hij roept daarnaast in een statement ook op om de veiligheid in de buurt van moskeeën op te trekken, nu het einde van de ramadan nadert.

Gesponsorde artikelen