Betaald worden om de hele nacht naar het noorderlicht te kijken? Deze vacature bestaat echt

Betaald worden om de hele nacht naar het noorderlicht te kijken? Deze vacature bestaat echt

Stel je voor: de hele nacht wakker blijven om het noorderlicht in de gaten te houden en dan nog betaald worden ook … Deze job bestaat echt! De vacature staat op dit moment open bij het Finse hotel Arctic Snow. Daar zijn ze op zoek naar een nachtwaker die de hele nacht kijkt of het noorderlicht verschijnt en als het zover is direct de gasten wakker maakt, zodat zij naar buiten kunnen komen om het te bewonderen. Een droomjob! 

De hele nacht kijken naar het noorderlicht en daarvoor een salaris krijgen, er zijn weinig jobs die zaliger lijken. De vacature bestaat echt en staat op dit moment open. Het Finse hotel Arctic Snow gelegen in de poolcirkel in Lapland is op zoek naar een nachtwaker die in de gaten houdt of het noorderlicht verschijnt. De bedoeling is dat de nachtwaker dan direct de gasten wakker maakt, zodat zij het spektakel in de lucht kunnen bewonderen.

Wat je precies ziet is een lichte gloed met bewegende bogen en gordijnen van licht. Enkel ’s nacht is dit natuurverschijnsel waar te nemen. Vandaar de vacature voor nachtwaker bij het Finse hotel waar veel toeristen speciaal voor het noorderlicht naartoe komen.

Geen enkele opleiding is vereist voor de functie, de enige voorwaarde is dat je een toffe man of vrouw bent en écht de hele nacht wakker kan blijven. De functie start in december, maar geen probleem als je eerder aan de bak wil daar, want dan kan je helpen met het bouwen van iglo’s, waar toeristen in gaan kunnen slapen.

Gesponsorde artikelen