Left Right
scrollTop top

Beter laat dan nooit: binnenkort mogen we met drones vliegen in België


Beter laat dan nooit: binnenkort mogen we met drones vliegen in België

Wie een drone heeft voor privégebruik mag hem dertig meter hoog laten vliegen. Dat staat in het ontwerp voor een koninklijk besluit over onbemande vliegtuigen. België is pas het twintigste Europese land dat een wetgeving rond drones invoert.

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant heeft aangekondigd dat het koninklijk besluit over het gebruik van drones zo goed als klaar is. Eerst moeten de Gewesten en de Raad van State nog advies geven.

Privé versus commercieel

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drones die voor privégebruik dienen en drones met commerciële doeleinden. De eerste mogen dertig meter hoog vliegen en de bestuurder heeft er geen licentie voor nodig.

Bij onbemande vliegtuigen voor commercieel gebruik ligt dat anders. Die vliegtuigen mogen negentig meter hoog vliegen, maar de bestuurder moet wel drie testen afleggen: hij moet medisch geschikt zijn en slagen voor een theoretisch en praktisch examen. Om je licentie te behouden moet je minstens twee uur per jaar (6 vluchten) vliegen. Voor speciale missies kunnen uitzonderingen gevraagd worden.

Bronnen: RTL en De Tijd


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308