Betoging ‘gele hesjes’ in Parijs loopt volledig uit de hand

Betoging ‘gele hesjes’ in Parijs loopt volledig uit de hand

In Parijs is een betoging van de zogenaamde ‘gele hesjes’ verstoord door hevige rellen en opstootjes. De politie moest al waterkanonnen en traangas inzetten om de heethoofden onder de actievoerders te bedaren. 

Duizenden betogers van de zogenaamde ‘gilets jaunes‘ of ‘gele hesjes‘, verzamelden vandaag op de Champs Elysée in Parijs. Op sociale media werd opgeroepen om de Franse hoofdstad te bezetten. Op Facebook tekenden maar liefst 35.000 mensen present op de betoging, die al snel uit de hand liep.

Waterkanon en traangas

De politie was op de hoogte van de geplande actie en verzamelde 3.000 agenten om de orde te handhaven. Dit was een moeilijke opgave aangezien er zich onder de manifestanten heel wat relschoppers schuilhouden.

Met een waterkanon en traangas probeerde de politie de relschoppers tegen te houden. Over heel Parijs worden vandaag rellen verwacht. Er wordt gevreesd voor de inmenging van leden van zowel extreemlinks als extreemrechts en ook jeugdbendes uit de Franse banlieues zouden kunnen zorgen voor ophef.

De politie is massaal aanwezig:

De politie moest waterkanonnen inzetten om de relschoppers tegen te houden:

Volg de situatie hier live:

Gesponsorde artikelen