Bevestigd: Ed Sheeran opent Sziget

Bevestigd: Ed Sheeran opent Sziget

Ed Sheeran verlengt zijn ‘Divide’-tour en opent daarme het Sziget festival in Hongarije. Dat bevestigt Sziget zelf. Het zevendaagse muziekfestival gaat door van 7 tot en met 13 augustus, Sheeran zal op de eerste dag headlinen.

Europa en bij uitbreiding de wereld, krijgt niet genoeg van Ed Sheeran. De Brit kondigde eerder al aan dat hij de komende maanden opnieuw op het continent zal touren met de verlenging van zijn tour ‘Divide’. Nu is ook duidelijk waar hij dat zal doen: onder andere op het gigantische muziekfestival Sziget.

Sziget gaat dit jaar naar gewoonte door op het Obuda-eiland (voor de gelegenheid ‘The Island of Freedom‘) in het centrum van Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Het zevendaagse festival gaat van start op 7 augustus en al meteen die avond kunnen de fans Sheeran gaan bewonderen. Met zijn ‘Divide’-tour is hij al een jaartje op pad, de zalen raken overal hopeloos uitverkocht. Logisch dus, dat Ed Sheeran er een vervolg aan breit.

Andere mogelijke headliners

Voor de headliners van het Szigetfestival circuleren al enkele weken koppig dezelfde vier namen, ééntje daarvan raakte al bevestigd. Ed Sheeran werd inderdaad terecht getipt, maar ook Metallica is opnieuw op tour in 2019, zij het met een stadionconcept. Aangezien ook bij hen de data zouden aangekondigd worden in september, leek een headlinerspot niet vergezocht.

Volgens festileaks waren ook Foo Fighters (die ook getipt worden voor het Readine & Leeds festival een paar dagen later) een mogelijke kanshebber en werd ook Coldplay genoemd. Die laatste hebben al sinds 2011 niet meer getourd op de Europese festivals, maar gaan nu wel weer aan de slag. Dat leek dus een mooie kans. Maar Sheeran prikt dus de headliner op zijn revers.

Getrouwde Ed Sheeran

Ed Sheeran laste, tot grote teleurstelling van de fans, in 2016 even een muzikale pauze in, na een EP (‘The Orange Room‘), ‘+’ (spreek uit: ‘plus‘), ‘x’ (‘multiply‘). In 2017 kwam hij vrij onverwacht nog met ‘÷ (divide) en daar vertrok hij mee op tour. (Lees hier waarom wij zo enthousiast waren over ‘divide‘) De eerste singles uit ‘divide’, Castle on the Hill en Shape of You, werden een gigantisch succes, zijn tour verkocht dan ook aan een rotvaart uit.

Vele fans waren bang dat ze de kans niet meer zouden krijgen om Sheeran nog eens aan het werk te zien, vooral na de aankondiging van zijn verloving én huwelijk met z’n lief Sherry Seaborn. (Kijk hier naar de schattige foto’s!) Dat lijkt Sheeran echter niet al te veel te deren: met Sziget kondigt hij de eerste datum aan van wat ongetwijfeld een lange festivalzomer zal worden.

5 of 7 dagen

Tickets voor Sziget gaan in verkoop op 1 oktober voor wie Szitizens, exclusieve tickets wil: dan krijg je meteen ook voor de laagste prijs 5- of 7-dagentickets én een cadeaupakket. Vanaf 2 oktober gaan de tickets in verkoop voor het grote publiek, aan een iets hogere prijs. Je kan hier meer informatie scoren.

Begin maar al te oefenen:

Gesponsorde artikelen