Bevestigd: geen ‘Game of Thrones’ dit jaar

Bevestigd: geen ‘Game of Thrones’ dit jaar

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ zal pas in 2019 worden uitgezonden. HBO laat ook weten dat die finalereeks maar zes afleveringen zal tellen. Die worden wel allemaal extra lang.

Dat het achtste seizoen van Game of Thrones het laatste zou zijn was reeds bekendgemaakt, maar het was nog niet echt duidelijk wanneer het te zien zou zijn.

Eerder werd al gespeculeerd dat 2018 waarschijnlijk zou worden overslagen. De schrijvers van de serie zouden meer tijd nodig hebben om de laatste afleveringen zo spectaculair en bevredigend mogelijk te maken.

Meerdere scenario’s

De makers van Game of Thrones lieten eerder weten dat ze meerdere scenario’s voor de finale van de serie filmen, omdat ze niet willen dat het voor de makers en acteurs duidelijk is hoe de serie eindigt.

Ook de hoofdrolspelers van de succesvolle serie die in 2011 startte, weten niet hoe hun personages eindigen. De cast zal naar de laatste aflevering moeten kijken om te zien welk scenario is gekozen.

Prequels

HBO ontwikkelt momenteel vijf potentiƫle prequel-series die zich afspelen in andere delen van de wereld van de romans van George RR Martin. Die komen ten vroegste in 2020.

Gesponsorde artikelen