Bevestigd: in ‘Avengers: Infinity War’ vallen er dodelijke slachtoffers: hier is wie er kan sterven

Bevestigd: in ‘Avengers: Infinity War’ vallen er dodelijke slachtoffers: hier is wie er kan sterven

‘Avengers: Infinity War’ wordt de volgende worp in het Marvel Cinematic Universe, en voor de filmbonzen zelf betekent dat dat er een einde komt aan enkele franchises. Denk je dat Thor of de Hulk niet kunnen sterven omdat er al films met hen in de hoofdrol gepland zijn? Think again.

Avengers: Infinity War wordt het sluitstuk op jaren bouwen, da’s toch wat duidelijk wordt uit gesprekken met Marvel-schrijver Stephen McFeely. Hij schijnt al enkele maanden aan te sturen op een tragisch einde voor een aantal personages en bevestigt dat nu ook met zoveel woorden aan Entertainment Weekly.

“We kunnen zeker zeggen dat we afscheid moeten nemen van bepaalde mensen”, klonk het bij McFeely. Ook zijn baas, Kevin Feige, beweert dat het tijd is voor sommige personages om voor het laatst hun cape aan te trekken. “Het idee van een einde, een finale, was zeer intrigerend voor ons”, zegt hij daarover. “Grotendeels omdat je dit niet vaak ziet in dit specifieke genre.”

Spannend

Ongelijk kan je Feige niet geven. De Marvel-comics geven honderden verhalen lang inspiratie, stoppen moet dus echt nooit. En net zoals James Bond kan pakweg de Hulk door verschillende acteurs gespeeld worden. Dat de hoofdrolspeler het niet overleeft, is bijna onmogelijk in Marvel-films. Het idee dat Thor op het einde van de film voor eeuwig naar Asgard vertrekt, is ridicuul.

Wéten dat een aantal Avengers voor het laatst in hun latex/robot-pakje kruipen, geeft aan Infinity War natuurlijk een extra spannend randje, al zou je, als je naar de tijdslijn van Marvel kijkt, meteen kunnen uitsluiten wie het zeker wél haalt. Voor wie het echt niet wil weten: niet verder lezen.

Komen nog in de zalen: Marvel tot 2020

Om te beginnen zijn er een aantal films al gepland voor de komende jaren: er zijn zelfs al releasedata tot 2020. Enig probleem? Die slots moeten nog ingevuld worden. Guardians of the Galaxy 3 is al bevestigd, ook Spider-Man krijgt nog een aantal films en Black Panther 2 is een goede gok. Als laatste zullen we mogelijk ook Benedict Cumberbatch z’n Doctor Strange nog eens terugzien, al is de planning voor die film moeilijk rond te krijgen.

En dan is er natuurlijk nog de belangrijkste weggever: de contracten van drie belangrijke hoofdpersonages lopen af in 2019. Dat betekent een einde voor Thor, Iron Man en Captain America. Hoofdrolspeler van Thor, Chris Hemsworth, had al eerder laten blijken dat het voor hem genoeg was geweest. Ook voor Robert Downey Jr., de man in het pak van Iron Man, wordt een pensioen, gezien Downey’s leeftijd, stilaan de realiteit.

Nieuwe helden

Wie naar Avengers: Age of Ultron, keek, zag ook meteen dat er een pak nieuwe heroes geïntroduceerd werden. Net zoals bij X-Men is het niet haalbaar om acteurs eeuwig jong te houden: een nieuwe generatie dient zich aan. Daar zitten Quicksilver, Hawkeye en Black Widow bij, allemaal helden die nog géén eigen film hebben. Afhankelijk van de populariteit, zou dat tegen 2020 wel eens anders kunnen zijn. En dát er een nieuwe film komt, staat vast. Avengers 3 staat namelijk gepland voor 2019.

Contracten kunnen heronderhandeld worden, maar duren niet eeuwig. Wie zeker wil zijn van een laatste glimp van Iron Man en co. kan Avengers: Infinity War op 25 april.

Gesponsorde artikelen