Bewezen: cannabis bezorgt vrouwen een beter orgasme

Bewezen: cannabis bezorgt vrouwen een beter orgasme

Vrouwen die vóór de seks een jointje roken hebben tweemaal meer kans op een bevredigend orgasme dan als ze volledig nuchter vrijen. Dit blijkt uit een studie van de Saint Louis University School of Medicine. Sinds meer staten cannabis hebben gelegaliseerd in de VS is marihuana ook in populariteit toegenomen. 

Ongeveer een derde van de vrouwen in de VS heeft al eens cannabis gebruikt vóór de seks. Zij beweerden ze een grotere behoefte aan seks hadden en ook een beter orgasme. Uit het onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Sexual Medicine, bleek dat vrouwen die net voor de geslachtsgemeenschap marihuana nuttigden, tweemaal zoveel kans hadden een bevredigend orgasme te krijgen dan vrouwen die dat niet deden.

Occasionele gebruikers vs regelmatige gebruikers

Wat opviel was dat vrouwen die regelmatig cannabis gebruikten, nog eens twee keer zoveel kans hadden dan occasionele gebruikers op bevredigende orgasmes. De onderzoekers merkten op dat het gebruik van marihuana steeds populairder is geworden onder volwassenen in de VS, omdat een groeiend aantal staten wetten aannemen voor het legaliseren van de drugs, voor zowel medische als recreatieve doeleinden. De studie onderzocht 373 vrouwelijke patiënten op een verloskunde- en gynaecologie praktijk in een academisch medisch centrum in Saint Louis, Missouri. In totaal meldden 127 vrouwen, of 34 procent, dat ze marihuana gebruikten vóór het vrijen.

Invloed cannabis op seksuele gezondheid

In de studie is het onduidelijk of de drug enige invloed heeft op de seksuele gezondheid. Marihuana wordt al lang in verband gebracht met een toename van seksuele activiteit bij tieners, net zoals alcohol- en genotmiddelen dat ook hebben. Eerder onderzoek heeft marihuana ook gekoppeld aan onveilige seks en hogere percentages seksueel overdraagbare aandoeningen.

Minder pijn tijdens de geslachtsgemeenschap

“Wat nieuw aan deze studie is, is dat ze hier marihuana afbeelden als een nuttige tool voor seks”, zei Joseph Palamar, een onderzoeker van het NYU Langone Medical Center in New York aan The Independent. Hij voegde eraan toe: “Meestal worden drugs onderzocht als een risicofactor tijdens de seks. Ik denk dat dit onderzoek aantoont dat de tijden veranderen.” De studie wees uit dat vrouwen die wel cannabis gebruikten vóór de seks meer smeer aanmaakten en dus minder last hadden van pijn tijdens de geslachtsgemeenschap dan vrouwen die dat niet deden.

Dus voor de avonturiers onder ons, je weet wat je te doen staat de volgende keer in de slaapkamer:

Gesponsorde artikelen