Bewezen: mensen die moeite hebben met opstaan zijn intelligenter

Bewezen: mensen die moeite hebben met opstaan zijn intelligenter

Heb jij ’s ochtends ook zo’n moeite om op te staan? Dan hoef je je daar niet langer voor te schamen. Want uit onderzoek blijkt dat mensen die vaak op de snoozeknop drukken eigenlijk intelligenter, creatiever, onafhankelijker, gelukkiger én rijker zijn. Draai je dus gerust nog eens om!

Goed nieuws voor wie ’s ochtends nooit meteen uit z’n bed geraakt. Want uit een onderzoek blijkt dat mensen die het moeilijker hebben om op te staan intelligenter zijn dan wie meteen uit z’n bed springt bij het eerste geluid van de wekker.

Snoozen is winnen

Vergeet “snoozing is losing“, want mensen die moeilijker uit bed geraken in de ochtend en dus geregeld op snooze drukken zijn wel degelijk intelligenter, creatiever en onafhankelijker. Dat blijkt uit de Britse studie genaamd ‘Waarom nachtuilen intelligenter zijn‘.

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina ontdekten dat mensen die vaker op de snoozeknop duwen intelligenter zijn dan wie dat niet doet. Dat komt door twee redenen. Enerzijds hebben ze zich beter kunnen aanpassen aan de nieuwe technologieën, want het vergt natuurlijk ook wel wat zelfbeheersing om te doseren hoeveel keren je precies op die snoozeknop kan drukken. En anderzijds omdat ze meer luisteren naar hun lichaam en ervoor kiezen om niet volledig binnen de lijntjes te kleuren. Het is vooral daarom dat de snoozers ook gezien worden als creatiever en onafhankelijker.

Gelukkiger én rijker

Bovendien zijn mensen die snoozen ook gelukkiger dan mensen die dat niet doen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Southampton. Mensen die na 11 uur ’s avonds gaan slapen en opstaan na 8 uur ’s morgens zijn gelukkiger en verdienen meer.

Maar voor je hele dagen in je bed gaat blijven liggen: ook dat is niet gezond. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat mensen die 12 uur of langer in bed blijven liggen, maken meer kans om vroegtijdig te sterven.

Je hoeft je dus niet meer schuldig te voelen als je vanmorgen (een paar keer) gesnoozed hebt

iStock

Gesponsorde artikelen