Left Right
scrollTop top

Bewijsstukken in rechtszaak blijken vervalst: Pakistaanse eerste minister wordt genekt door … het lettertype


Bewijsstukken in rechtszaak blijken vervalst: Pakistaanse eerste minister wordt genekt door … het lettertype

De Pakistaanse eerste minister heeft zich in een benarde situatie gewerkt. Hij wordt ervan beschuldigd zijn positie te hebben misbruikt. Om dat te ontkrachten, legde hij bewijsstukken voor. Maar die blijken vervalst. Hij werd genekt door … het lettertype. 

De standaardlettertypes van Microsoft kenden altijd al voorstanders en tegenstanders. Zo ook met Calibri, dat sinds 2007 het standaardfont is van een hoop Microsoft-toepassingen. Wij kennen alvast iemand die niet zo blij is met het lettertype: de Pakistaanse eerste minister Nawaz Sharif.

Bewijsstukken

Sharif werd na het uitkomen van de Panama Papers in 2016 ervan beschuldigd misbruik gemaakt te hebben van zijn positie, en dat al sinds de jaren 90. Hij zou zo geen legitieme verklaring kunnen geven voor een aantal inkomstenstromen. Dat wordt nu onderzocht. De eerste minister ontkent echter dat hij of zijn familie ooit geprofiteerd hebben van zijn functie. Zijn dochter legde zo bewijsstukken voor uit 2006 die moesten bewijzen dat haar vader onschuldig is.

Maar al snel bleken die bewijsstukken vervalst. De Pakistaanse eerste minister werd verraden door … het lettertype. De documenten waren opgesteld in Calibri, een font dat maar beschikbaar was vanaf 2007. Het is dus onmogelijk dat de documenten dateren van 2006. Sharif kan dus nog een misdrijf toevoegen aan zijn kerfstok: vervalsen van bewijsmateriaal.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539