Beyoncé en Jay-Z aangeklaagd door stem in ‘Black Effect’

The Carters hebben een klacht aan hun been. Die komt van de Jamaicaanse danseres L’Antoinette Stines. Zij klaagt Beyoncé en Jay-Z aan voor schending van auteursrecht en inbreuk op haar recht op publiciteit. Concreet zouden The Carters de stem van Stines gebruikt hebben op hun nummer Black Effect, terwijl die opnames normaal enkel voor promomateriaal gebruikt zouden worden.

Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z worden aangeklaagd. Volgens de Jamaicaanse danseres L’Antoinette Stines zou het koppel haar niet de nodige erkenning gegeven hebben voor het gebruik van haar stem in het nummer Black Effect van The Carters.

Promomateriaal

Dat nummer verscheen al in 2018, op het het album ‘Everything is Love‘ dat het powerkoppel toen uitbracht. Black Effect begint met ongeveer een minuut waarin Stines vertelt wat liefde voor haar betekent. Maar The Carters hadden haar nooit gezegd dat die opinie daarvoor zou gebruikt worden.

Volgens L’Antoinette Stines contacteerden Beyoncé en Jay-Z haar in 2018. Ze zochten namelijk de beste dansers ter wereld om promotie te maken voor hun tour On The Run II. Ze hadden haar toen ook gevraagd om haar mening te geven over liefde, en die opnames zouden gebruikt worden als promomateriaal.

“Artistiek verkracht”

Stines beweert dat ze zelfs op de dag van de opnames nog een contract ondertekende, waarin duidelijk te lezen stond dat het interview enkel voor promotie gebruikt zou worden. De vrouw was dus terecht verrast toen ze Black Effect opzette en een minuut lang haar eigen stem hoorde.

Stines beweert dat het ontbreken van erkenning haar “artistiek verkracht” deed voelen, en dus klaagt ze Beyoncé en Jay-Z aan. Het gaat volgens TMZ om klachten van schending van auteursrecht, en een inbreuk op haar recht op publiciteit.

L’Antoinette Stines wil ook dat ze als schrijver van Black Effect genoemd wordt, en wil graag haar deel van de opbrengsten van het nummer. The Carters hebben voorlopig nog niet op de klacht gereageerd.

Meer
Lees meer...