Beyoncé lost nieuw ‘Lion King’-nummer ‘Spirits’

Beyoncé. The Lion King. Nieuw album. Moeten we nog meer zeggen? Natuurlijk niet! Zangeres en engel Beyoncé Knowles brengt binnenkort een compilatiealbum uit, vol nummers die gebaseerd zijn op The Lion King. En om het wachten wat draaglijker te maken, loste Beyoncé alvast een nummer uit dat album: Spirit.

Beyoncé is verantwoordelijk voor alles wat leeuwin Nala doet in de remake van The Lion King. Dat was een goeie keuze van Disney, want Nala praat niet alleen, ze zingt ook in de prachtige originele nummers, zoals Can You Feel The Love Tonight. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, lost Beyoncé binnenkort een heel album met nummers die geïnspireerd zijn door The Lion King!

Het cadeau van Beyoncé

Dat album komt uit op 19 juli 2019, twee dagen nadat The Lion King in België verschijnt. Het zal ‘The Lion King: The Gift’ heten en is volgens Disney een ode aan Afrika. Het compilatiealbum komt dus pas in de loop van volgende week uit, maar Beyoncé laat alvast een voorproefje op de wereld los. Spirit heeft een enorme gospelsfeer en ook daar blinkt Beyoncé in uit – hoe kan het ook anders met zo’n stem?

Beïnvloed door alles

Beyoncé noemt het album meer dan gewoon een verzameling van nummers die geïnspireerd zijn op The Lion King. “Het is een nieuwe ervaring van verhalen vertellen”, zei ze in een persbericht. “The Gift is een mengeling van genres en samenwerkingen die niet één sound hebben. Het is beïnvloed door alles, van R&B tot hiphop en Afro Beat.”

Het album moet luisteraars de kans geven om zelf te interpreteren, legde Beyoncé uit. “Elk nummer was geschreven om het verhaal van de film op zijn eigen manier weer te geven. Het was belangrijk dat de muziek niet alleen door de meest interessante en getalenteerde muzikanten gebracht werd, maar ook door de beste Afrikaanse producers gemaakt werd. Authenticiteit en hart waren enorm belangrijk voor mij.”

Behind-the-scenes-beelden uit The Lion King met Beyoncé en Donald Glover? Die vind je hier!

The Lion King verschijnt op 17 juli in de Belgische bioscoopzalen!

Gesponsorde artikelen