Beyoncé lost videoclip voor ‘SPIRIT’ en die is fe-no-me-naal

Beyoncé releaset binnenkort het album ‘The Lion King: The Gift’, een compilatiealbum dat volgens Disney een ode brengt aan Afrika. SPIRIT is het eerste nummer dat uit dat album verscheen en het heeft nu ook een videoclip gekregen. En zoals we het van Queen B gewoon zijn, is de video weer een waar kunstwerk.

Dat Beyoncé een nummer gemaakt heeft voor The Lion King, dat wisten we al. Dat het fantastisch goed is, is ook al geen nieuws meer. En nu maakt Queen B het nóg beter: SPIRIT kreeg ook een videoclip!

Negen outfits in vijf minuten

De video is best druk. Hij bestaat uit enorm veel verschillende soorten beelden, die gaan van close ups tot landschappen, van dansers tot leeuwen uit The Lion King. Beyoncé draagt maar liefst negen verschillende outfits en dat in een video van nog geen vijf minuten.

Beyoncé Spirit
YouTube/Beyoncé

SPIRIT heeft niet alleen een Afrikaanse sound. Ook de video zit vol authentieke danspassen volgens de commentaren op YouTube. Het Afrikaanse gevoel wordt nog groter door de beelden uit The Lion King die tussen die van de dansers en Beyoncé getoond worden.

Een Belgisch kantje

De indrukwekkende videoclip heeft ook een Belgisch kantje. De choreografie van de dansers is namelijk van de hand van onze landgenoot Sidi Larbi Cherkaoui. Hij werkte al vier keer samen met Beyoncé, onder andere aan haar optreden op de Grammy’s in 2017.

The Lion King is nog niet gereleased, maar de soundtrack kan je wel al beluisteren.

Blue Ivy

Beyoncé is niet de enige uit de familie Carter-Knowles die in de videoclip te zien is. Ook haar oudste spruit Blue Ivy schittert in SPIRIT. Ze ziet er heel imposant uit in haar roze jurk, eerst alleen en daarna aan de zijde van haar mama.

Blue Ivy Spirit Beyoncé
YouTube/Beyoncé
Beyoncé Blue Ivy Spirit
YouTube/Beyoncé

Wint Beyoncé binnenkort een Oscar?

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Queen B voor drie Emmy Awards genomineerd is. Die zijn voor haar documentaire Homecoming: a Film By Beyoncé. En er wordt nogal luid gefluisterd dat ze wel eens zou kunnen genomineerd worden voor SPIRIT. De nominaties voor de Oscars van 2020 worden officieel bekendgemaakt in januari volgend jaar.

‘The Lion King: The Gift’

SPIRIT is één van de nummers die op ‘The Lion King: The Gift’ zullen staan. Dat album komt uit op 19 juli 2019, twee dagen nadat The Lion King in België verschijnt. Volgens Disney is het compilatiealbum een ode aan Afrika.

The Lion King verschijnt op 17 juli in de Belgische cinemazalen!

Gesponsorde artikelen