Beyoncé neemt leiding over een fotoshoot van Vogue

Beyoncé neemt leiding over een fotoshoot van Vogue

Als je in september het tijdschrift Vogue gaat halen, zal je Beyoncé zien stralen op de cover. Ze stond niet alleen model, maar ze nam ook de leiding over de hele fotoshoot. Wat kunnen we zeggen? ’t Is Queen B hé … 

Normaal gezien hebben modellen niet veel te zeggen over een cover en zeker niet over de inhoud van een magazine. Maar we weten allemaal dat Beyoncé niet zomaar een artiest is.

De fotograaf kiezen

Voor het eerst maakte het Amerikaanse modeblad Vogue een uitzondering. Beyoncé, die misschien opnieuw zwanger is, mocht bijvoorbeeld mee beslissen wie de camera vasthield. Zo koos de diva opvallend voor Tyler Mitchell.

De 23-jarige fotograaf is geen bekende modefotograaf en eigenlijk nog maar een newbie in het vak. Verder valt het ook op dat hij de eerste Afro-Amerikaan ooit is die een covershoot van Vogue mag verzorgen.

Het laatste woord

Bey mocht niet alleen de fotograaf kiezen, maar ze had ook nog een eindbeslissing bij de foto’s. Zo besliste ze zelf welke foto’s gaan verschijnen in het septembernummer en wat de bijschriften zijn.

We vinden het fantastisch dat Queen B deze keuzes mocht maken, maar het blijft wel een beetje bizar dat hoofdredacteur Anna Wintour zo’n grote beslissingen uit handen geeft. De septemberissue is namelijk de belangrijkste editie van het jaar.

Gaat Wintour een stap opzij zetten?

Gesponsorde artikelen