‘Big Bang Theory 8’ in gevaar omdat Leonard, Penny en Sheldon geen miljoen per aflevering krijgen?

‘Big Bang Theory 8’ in gevaar omdat Leonard, Penny en Sheldon geen miljoen per aflevering krijgen?

Aanslepende contractonderhandelingen zetten het nieuwe (achtste) seizoen van de Big Bang Theory op de helling. De acteurs die Leonard, Penny en Sheldon spelen eisen een miljoen dollar per aflevering. Dat is een verdrievoudiging van hun huidige loon (325.000 dollar per aflevering). Daar bovenop willen ze ook een groter deel van de winsten die de serie maakt. De studio die gaat niet akkoord met hun eisen. 

Enkele weken geleden lekte al uit dat vijf acteurs meer geld vragen. Naast Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny) en Jim Parsons (Sheldon), onderhandelen ook Kunal Nayyar (Raj) en Simon Helberg (Howard) samen om een nieuw contract en opslag. Hun eisen zijn meer bescheiden, ze spelen dan ook een kleinere rol, maar meer lekte daarover niet uit. 

De acteurs zitten in een sterke positie: ze onderhandelen samen, Big Bang Theory is nog altijd waanzinnig populair én in maart werd al getekend voor drie extra seizoenen. De druk op de studio is groot. Maar toch lijkt de enorme sprong in looneisen een stap te ver want voorlopig worden er geen toegevingen gedaan. 

Als Galecki, Pasons en Cuoco een miljoen per aflevering zouden binnenhalen, dan steken ze Ashton Kutcher en Jon Cryer van Two and a Half Man voorbij als de best betaalde tv-acteurs in Amerika.  

De contracten van Mayin Bialik (Amy) en Melissa Rauch (Bernadette) zijn wel al in orde.

“Ik wil dat ze zot rijk worden”

Doordat er nog altijd geen akkoord is tussen de verschillende partijen, is alvast een ‘doorleessessie’ uitgesteld. Voorlopig gaan de producers er nog van uit dat het schema voor de herfst niet in gevaar komt, maar dat zeiden ze een paar weken geleden ook al. Toen had iedereen nog goede hoop.

“De mensen bij Warners Bros en de mensen die de acteurs vertegenwoordigen hebben dit nog al gedaan. Het komt vanzelf in orde. Ik vind het zelfs fantastisch: ik wil dat ze allemaal zot rijk worden en niemand verdient het meer dan deze acteurs. Het komt allemaal wel goed”, zei producer en bedenker Chuck Lorre enkele weken geleden. Benieuwd of zijn zenuwen intussen niet wat strakker gespannen staan. 

Hebberig of terecht?

Het publiek is minder vergevingsgezind en vindt dat de looneisen van de acteurs te ver gaan. Omdat niet bekend is hoeveel Warner Bros er echt aan verdient, is het moeilijk om uit te maken of hun eisen rechtvaardig of exuberant zijn. 

Televisieseries worden volgens een strakke planning gefilmd. Vertragingen, zoals contractonderhandelingen of de staking van enkele jaren geleden, zorgen voor aanpassingen zoals een ingekort, afgekapt of gewoonweg geschrapt seizoen. Laat ons hopen van niet… 

Bron: BBC, USmagazine 

Gesponsorde artikelen