‘Big Brother’: Nawel begrijpt terugkeer Danny en zou “net hetzelfde doen”

Binnen drie weken weten we wie het Big Brother-huis zal verlaten als grote winnaar. Sinds vorige week hoort ook Danny opnieuw bij de kanshebbers, al waren er over zijn terugkeer heel wat verschillende meningen. Dat ex-deelnemer Grace niet akkoord ging, wisten we al even. Maar bij Nawel is er meer begrip.

Big Brother werd twee weken geleden opgeschrikt door het plotse vertrek van Chiara. Zij verliet om privéredenen het programma compleet onaangekondigd. Doordat er door dat vertrek ineens een persoon te weinig in het huis zat, besloten de makers een voormalige bewoner de kans te geven om terug te keren. Uiteindelijk werd dat Danny.

Op het eerste zicht leken de kandidaten blij te zijn met die terugkeer, maar toch zorgde het niet veel later al voor de nodige spanningen. Die spanningen waren niet alleen in het huis voelbaar, maar ook bij de kijkers. Zij snappen namelijk niet hoe Danny is kunnen terugkeren en vinden het helemaal niet eerlijk.

Ook Grace dacht er zo over. Bij andere ex-kandidaat Nawel was er iets meer begrip, al begrijpt ze de frustratie ook. De twee waren recent te gast bij YouTuber Nick Eshuis en daar kaartten ze de gebeurtenis nog eens aan.

Grace en Nawel

Dat Grace en Nawel sinds het vorige seizoen van Big Brother goed bevriend zijn, is geen geheim meer. Het is dan ook geen verrassing dat het duo samen te zien is in MacDate, de talkshow van YouTuber Nick Eshuis. Daar praatten ze over hun ervaring bij Big Brother en over hoe zij de rest van het huidige seizoen inschatten.

Daarbij kwam natuurlijk ook de terugkeer van Danny opnieuw ter sprake. Grace liet eerder via Twitter al weten dat ze dat niet eerlijk vond tegenover de andere kandidaten en herhaalde dat nu opnieuw. “Ik vind het niet eerlijk. De mensen in dat huis zijn helemaal fucked up en moeten al wekenlang dingen missen. Niets naar Danny toe, maar het was gewoon niet eerlijk voor het spel. Als Danny er niet was geweest, dan was de hele laatste nominatie niet gebeurd.” 

“Ik zou hetzelfde doen”

Bij Nawel was er iets meer begrip. Zij vertelde namelijk dat ze net hetzelfde zou doen als ze die kans zou krijgen. “Ik til er niet zo zwaar aan. Natuurlijk was ik ook teruggekomen. Ik begrijp het standpunt van de fans, maar je tekent om in een zwaar psychologisch spel terecht te komen. Het zou je niet mogen verrassen.”

Daarop deelt Grace nog maar eens haar mening. “Ik zou het gewoon niet fijn vinden als ik daarna als winnaar uit de bus zou komen. Het zou niet hetzelfde voelen.”

Bekijk het interview met Nawel en Grace hier:

Meer
Lees meer...