Big John, de grootste triceratops ter wereld, wordt binnenkort geveild

Een veilinghuis in Parijs heeft volgende maand een wel heel opvallend object te veil. Het grootste en meest complete gekende exemplaar van de dinosaurus triceratops wordt eind oktober namelijk verkocht. Big John, zoals het die heet, is ongeveer acht meter lang en naar schatting 66 miljoen jaar oud. Er wordt geschat dat het skelet tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro zal opbrengen.

Fans van dinosaurussen kunnen vanaf 18 oktober 2021 terecht in Parijs om Big John te bewonderen. Het indrukwekkende skelet zal dan namelijk te zien zijn in veilinghuis Drouot voor het te koop wordt aangeboden door de gespecialiseerde veilingmeesters Giquello op 21 oktober.

Maar ook nu al kan je een glimp werpen op de acht meter lange triceratops. Dinsdag zette een team experts de twee meter brede schedel, grote hoorns en zo’n 200 bijhorende botten in elkaar achter de ramen van de tentoonstellingsgalerij van het veilinghuis in het centrum van Parijs.

Prijs geschat tussen 1,2 en 1,5 miljoen euro

De triceratops Big John is in 2014 gevonden in de Amerikaanse staat South Dakota door geoloog Walter W. Stein Bill. Meer dan 60 procent van het skelet en maar liefst 75 procent van de schedel is bewaard gebleven, waardoor het een uniek exemplaar is. Het veilinghuis schat dan ook dat de dinosaurus verkocht zal worden voor een bedrag tussen 1,2 en 1,5 miljoen euro. Recente gelijkaardige veilingen van dinoskeletten overtroffen echter bijna altijd de verwachte verkoopprijs.

Het hoogste bedrag ooit betaald voor een dinosaurus is 31,8 miljoen dollar (26,8 miljoen euro). Een onbekende bieder bood vorig jaar op een veiling van Christie’s zoveel voor Stan, een Tyrannosaurus rex van meer dan 12 meter lang. Het ging toen om de eerste volledige T. rex die verkocht werd in 23 jaar tijd.

Meer
Lees meer...