Bijna twee op drie Amerikanen zegt nu dat hun president niet eerlijk is

Bijna twee op drie Amerikanen zegt nu dat hun president niet eerlijk is

Bijna tweederde van de Amerikaanse kiezers denkt dat de president van de Verenigde Staten een crimineel is, volgens een nieuwe poll. Trump kwam ook op andere vlakken slecht uit de bevraging. 71% vind hem een slecht rolmodel voor kinderen bijvoorbeeld.

Een nieuw onderzoek van de Quinnipiac University stelde hen onder meer de volgende vraag: “Denk je dat president Trump misdaden heeft gepleegd voordat hij president was, of denk je niet?”

64% antwoordde daarop “ja”. Slechts 24% zei dat ze niet geloofden dat Trump ooit misdaden beging. 13% antwoordde niet.

Op de vraag of Trump misdaden heeft begaan sinds hij president is, antwoordde 45% “ja” en 43% “nee”.

Trump kwam ook op andere vlakken slecht uit de bevraging. 65% gelooft niet dat hij eerlijk is (30% nog wel). 58% vind hem geen goeie leider (39% wel). Ook 58% gelooft niet dat Trump iets inzit met de doorsnee Amerikaan (39% wel). 71% vind hem een slecht rolmodel voor kinderen (22% vindt dat niet).

Economie

Het enige waar Trump enigszins positief op scoort – hoewel hij ook daar geen meerderheid van de Amerikanen meer mee op de hand heeft – is de economie. 49% zegt dat hij het op dat vlak goed doet, 45% gelooft van niet.

56% gelooft niet dat Trump een goed buitenlandbeleid voert (38% wel) en 58% vindt dat hij migratie verkeerd aanpakt (40% vindt dat hij het goed doet).

Gesponsorde artikelen