Bill Gates doet onthullingen bij Ellen Degeneres en heeft geen flauw benul hoeveel normale voedingsproducten kosten

Bill Gates doet onthullingen bij Ellen Degeneres en heeft geen flauw benul hoeveel normale voedingsproducten kosten

Microsoft-CEO en -oprichter Bill Gates was onlangs te gast bij de talkshow van Ellen DeGeneres. Daar deed hij enkele opvallende onthullingen over zijn uitgaven. Zo heeft Gates een privéjet en een indoor trampoline. Ook bleek dat hij er geen flauw idee van heeft hoeveel normale boodschappen en producten kosten.

Microsoft-topman Bill Gates bracht onlangs voor het eerst een bezoekje aan de talkshow van de Amerikaanse Ellen DeGeneres.

Volgens verschillende media, waaronder het Amerikaanse persbureau Bloomberg, is Gates de tweede rijkste mens ter wereld met een vermogen van ongeveer 74,7 miljard euro.

Geen fan van extravagante zaken

In 1986 werd Gates op zijn 31ste officieel miljardair. Daarmee was hij op dat moment de jongste miljardair ooit. Gates beweerde op de talkshow dat hij toen niet meteen als een gek aan het shoppen sloeg: “Ik had eerder ook al niet zo’n voorkeur voor extravagante zaken, dus dat is niet echt veranderd.” Gates zegt dat zijn belangrijkste bekommernis destijds was om al zijn Windows-werknemers te kunnen uitbetalen.

Gates geeft wel toe dat hij destijds een vliegtuig en Porsche op de kop tikte: “Dat deed ik. Ik gaf eraan toe en ik nam uiteindelijk voor mijn reizen een vliegtuig. Wat een enorm genot is, dus dat zijn mijn twee verwenmomenten.” Eerder noemde Gates zijn privéjet al “een guilty pleasure” en “een grote uitspatting”. Volgens verschillende bronnen is er in zijn Bombardier BD-700 Global Express plaats voor 19 inzittenden en heeft het toestel zo’n 32,5 miljoen euro gekost.

Indoor trampoline

Gates had het ook over een trampoline die hij in zijn huis heeft staan. Het gaat om een pand van 102 miljoen euro in de stad Medina in de Amerikaanse staat Washington. “We hebben een trampoline in ons huis”, zegt de Microsoft-baas. “De kinderen vinden dat leuk. Een indoor trampoline – ik kan het iedereen aanraden.”

Bill Gates heeft de reputatie niet verzot te zijn op luxe. Zo steunen hij en zijn vrouw Melinda tal van goede doelen. In 2016 doneerde het koppel meer dan 1,6 miljard euro aan initiatieven rond de wereldwijde gezondheid, ontwikkelingswerk en het onderwijs in de VS.

Geen idee van prijzen

“Het ging me eigenlijk nooit echt om het geld”, beweert Gates. “Ik vond het vooral heel erg leuk om met software bezig te zijn. Ook voelde ik me verantwoordelijk voor de veelal oudere werknemers, die gezinnen hadden.”

Ondanks die goede intenties, is het geen understatement om te beweren dat Bill Gates eigenlijk lichtjes wereldvreemd is. Zo moest hij bij Ellen de prijs van een vijftal producten uit de supermarkt raden. Gates had totaal geen benul van hoeveel voedsel of huishoudelijke producten in een winkel kosten, behalve flosdraad. Want flossen, dat doet hij zelf ook wel. Het was dan ook al lang geleden dat Gates, zo beweerde hij, nog een bezoekje aan een supermarkt gebracht had.

Bekijk het fragment van Bill Gates hier:

Gesponsorde artikelen