Bill Gates koopt een elektrische Porsche, Elon Musk niet tevreden

Porsche Taycan 2020
ISOPIX

Twee miljonairs die elkaar niet kunnen luchten, het komt wel vaker voor. Deze keer gaat het om een kleine uiting van ongenoegen van Elon Musk tegenover Bill Gates. Laatstgenoemde zei in een interview op YouTube dat hij een Porsche Taycan had gekocht.

Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, was te gast bij Marques Brownlee. Hij is een soort van YouTube-ster en is vooral bekend om zijn tech-gerelateerde video’s. Zijn YouTube-kanaal heeft meer dan 10 miljoen abonnees.

Tijdens het interview komt het onderwerp elektrische wagens ter sprake. Als Bill Gates één bedrijf moest opnoemen die geholpen heeft bij de verspreiding van elektrische passagierswagens, dan was het wel Tesla. Hij kijkt dus zeer positief tegenover het bedrijf van Elon Musk.

Porsche Taycan

Kort daarna voegt Gates eraan toe dat hij recent een Porsche Taycan heeft gekocht. Dat is het volledig elektrische model van Porsche. Hij noemt de wagen “very, very cool“. En daar was Elon Musk niet zo tevreden mee. Een fan van Tesla postte een bericht waarin hij zich afvroeg waarom Gates geen Tesla had gekocht. Musk reageerde er in zijn bekende stijl op.

Ruzietjes

De topman van Tesla staat er om gekend wat keet te schoppen tussen medemiljonairs. Met Jeff Bezos, oprichter van Amazon, is er ook al enige tijd wat spanning. In 2015 had hij ruzie met Bezos over de terugkerende raketten. Ook verweet hij de rijkste man ter wereld een ‘copycat’ te zijn.

Ook met Facebook-baas Mark Zuckerberg is Musk geen beste vriendjes. Hij verweet hem eerder niets van Artificiële Intelligentie te kennen. Ook de topman van Apple ,Tim Cook, kreeg ervan langs. Musk noemde Apple het Tesla-kerkhof en stelde dat het bedrijf de mensen aannam die hij ontsloeg. Hij is toch niet op zijn mond gevallen, die Elon Musk.

Gesponsorde artikelen