Bill Gates was een halve dag lang niet meer de rijkste mens ter wereld

Bill Gates was een halve dag lang niet meer de rijkste mens ter wereld

Groot nieuws op de beurs gisteren: Bill Gates was zijn titel van rijkste mens ter wereld kwijt. Voor het eerste stond Amazon-baas Jeff Bezos bovenaan de lijst van Forbes. Lang duurde dat wel niet, want op het einde van de dag had Gates Bezos al opnieuw ingehaald.

Een stijging van 1,6 procent van de aandelen van Amazon zorgde er gisteren voor dat CEO Jeff Bezos in één klap 1,2 miljard euro rijker werd. Zijn totale waarde steeg zo naar 77,3 miljard euro. Dat was genoeg om over Bill Gates te gaan op kop van de lijst van rijkste mensen ter wereld. Een kleine beursdaling op het einde van de dag herstelde de orde.

Toch is het tekenend voor de opkomst van Jeff Bezos, die 17 procent van de aandelen van Amazon in handen heeft. Twee jaar geleden had de 53-jarige Amerikaan nog maar de helft van zijn kapitaal en volgens kenners zou hij wel eens de eerste mens kunnen zijn die over de 100 miljard euro gaat.

26,5 miljard euro aan goede doelen

Voor veel mensen is Bill Gates al zolang als ze zich kunnen herinneren de rijkste mens ter wereld. Toch moet de voormalige Microsoft-baas af en toe iemand voor zich dulden. In 1995 stond hij voor het eerst bovenaan de lijst van zakentijdschrift Forbes, toen met 11 miljard euro.

Tussendoor moest hij de leidersplaats al eens kortstondig afstaan aan investeerder Warren Buffet, telecomgigant Carlos Slim en Zara-baas Amancio Ortega. Overigens heeft Bill Gates het grotendeels aan zichzelf te danken dat het zo spannend is bovenin, want hij gaf in totaal al 26,5 miljard euro van zijn kapitaal aan goede doelen.

De rijkste mensen ter wereld op 28 juli 2017:

  1. Bill Gates (Microsoft) – 76,6 miljard euro
  2. Jeff Bezos (Amazon) – 75,7 miljard euro
  3. Amancio Ortega (Zara) – 70,8 miljard euro
  4. Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 63,5 miljard euro
  5. Mark Zuckerberg (Facebook) – 60,5 miljard euro
  6. Carlos Slim (Telmex) – 58,6 miljard euro
  7. Larry Ellison (Oracle) – 52,3 miljard euro
  8. Michael Bloomberg (Bloomberg) – 45,5 miljard euro
  9. Bernard Arnault (Louis Vuitton) – 45,2 miljard euro
  10. Charles en David Koch (Koch Industries) – 41,4 miljard euro

Gesponsorde artikelen