Billie Eilish geeft een “speciaal optreden” op de uitreiking van de Oscars

Billie Eilish Oscars Academy Awards
Instagram/@billieeilish

Het is misschien alleen voor de Oscars dat Billie Eilish dit jaar niet genomineerd zal worden. Maar toch zal de amper 18-jarige zangeres haar stempel drukken op de uitreiking van de Academy Awards. Ze geeft er namelijk een “speciaal optreden”.

De uitreiking van de Oscars is misschien wel de belangrijkste avond van het filmjaar wereldwijd. Maar dat wil niet zeggen dat alleen de vedetten uit de filmwereld er aanwezig zijn. Integendeel: iedereen die ook maar iéts betekent, doet er alles aan om de awardshow bij te wonen.

Speciaal optreden

Bijwonen is één ding, maar op het podium staan is natuurlijk nog een stapje verder. En da’s net het volgende puntje dat Billie Eilish van haar bucketlist mag schrappen. De 18-jarige Amerikaanse geeft op 9 februari namelijk een “special performance” tijdens de uitreiking van de Oscars.

Dat maakten de zangeres en de organisatie van de Academy Awards (da’s de officiële naam van de Oscars) zelf bekend via sociale media.

View this post on Instagram

🤭

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Beste Originele Nummer

Naast het speciale optreden van Billie Eilish, zullen ook alle nummers live te zien en horen zijn, die genomineerd zijn in de categorie Beste Originele Nummer. Dat bevestigde The Academy via z’n website. Een kort overzicht van de artiesten, nummers en films vind je hieronder.

  • Randy Newman – I Can’t Let You Throw Yourself Away uit Toy Story 4
  • Elton John(I’m Gonna) Love Me Again uit Rocketman
  • Chrissy Metz – I’m Standing With You uit Breakthrough
  • Idina MenzelInto The Unknown uit Frozen 2
  • Cynthia Erivo – Stand Up uit Harriet

Passionele optredens

Optredens tijdens de Oscar-uitreiking hebben nogal vaak de neiging om memorabel te zijn. Denk maar aan vorig jaar, toen Lady Gaga en Bradley Cooper een passionele versie van hun Oscar-winnend nummer Shallow brachten.

Grammy’s en 007

Billie Eilish zou wel eens van 2020 haar jaar kunnen maken. Da’s nog niet eens een maand bezig en ze mag zich al de jongste artiest ooit noemen die met vijf Grammy’s aan de haal ging. Dat zijn de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.

Bovendien wordt ze met haar 18 jaar ook de jongste artiest ooit die de theme song voor een James Bond-film maakt en inzingt. Hoe dat nummer precies zal klinken, is nog niet geweten. Om de fans al een beetje in de stemming te brengen, heeft Stephen Colbert van The Late Show al een voorstel ingediend.

Gesponsorde artikelen