Left Right
scrollTop top

Billie Eilish spreekt zich uit tegen Donald Trump: “Stem de oranje man weg”


Billie Eilish
© EPA

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish hield dit weekend een online concert voor haar fans. Daarbij bracht ze haar grootste hits, maar sprak ze zich ook uit over de politiek in haar land. Volgende week vinden in de Verenigde Staten namelijk de presidentsverkiezingen plaats en Billie liet weten op wie je vooral niet moet stemmen.

Billie Eilish heeft haar politieke voorkeur nooit onder stoelen of banken gestoken. De 18-jarige zangeres trad onlangs nog op tijdens de Democratic National Convention (DNC) in Milwaukee en sprak zich al meermaals uit tegen huidig Amerikaans president Donald Trump. Dat laatste deed ze nu, net voor de presidentsverkiezingen, nog een keertje.

Corona en klimaat

Tijdens haar concert sprak Billie haar fans toe over haar bezorgdheid over de toestand in de Verenigde Staten. Ze had het daarbij over de coronapandemie maar ook over het klimaat, twee problemen die volgens haar veel beter aangepakt konden worden. “We moeten iets doen”, zo sprak Billie. “Want de wereld is aan het sterven en mensen zijn aan het sterven en Trump is de slechtste.”

Maar volgens Billie kan het nog gered worden. Daarom roept ze haar fans op om hun stem uit te brengen. “Alsjeblief mensen, ga stemmen. We hebben 10 dagen tot de verkiezingen. Het is zo belangrijk dat je je stem uitbrengt, vooral als je jong bent. Want wij zijn degenen met een toekomst … tenzij je niet stemt en we allemaal sterven. Ik kan het niet duidelijk genoeg maken, stem zo snel als je kan. Ik heb vorige week al gestemd.”

“Stem de oranje man weg”

Billie nam vooral geen blad voor de mond om zich uit te spreken tegen de huidige Amerikaanse president Donald Trump. “Ik hoop dat ik jullie snel weer kan zien”, laat Billie weten op het einde van haar optreden.

“Ik kan jullie niet vertellen hoe graag ik op tour had willen zijn. Tijdens de quarantaine heb ik ontdekt dat de enige plaats waar ik me ooit mezelf voelde, me voelde zoals ik ergens thuishoorde, was wanneer ik voor jullie stond en samen was met jullie”, vertelt Billie tegen haar fans. “En op een dag zal dat opnieuw gebeuren. Als we de oranje man wegstemmen, dan zullen we elkaar misschien opnieuw kunnen zien. Ik maak geen grapjes.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911