Left Right
scrollTop top

Billie Eilish volgt niemand meer op Instagram en Twitter: Wat is er aan de hand?


Billie Eilish Instagram
© EPA

Oplettende fans hebben gemerkt dat Billie Eilish systematisch de lijst van mensen die ze op Instagram en Twitter volgt, naar nul heeft herleid. Nochtans volgde de wereldster kortgeleden nog zo’n 600 mensen. Wat gebeurt er allemaal?

Billie Eilish heeft een hele horde fans achter zich. En da’s ook op Instagram te zien. De zangeres heeft op het sociale mediaplatform namelijk bijna 65 miljoen volgers. En tot voor kort volgde Billie Eilish zelf ook ongeveer 600 accounts. Tot voor kort, want die horde fans heeft gemerkt dat dat laatste cijfer ondertussen op 0 staat.

Social media cleanse

Twitter werd overspoeld door berichten over de actie van de zangeres. Eén ervan noemde die een “social media cleanse“, en beweerde dat Billie Eilish een Instagram Story had gemaakt met daarop de oproep om het haar te laten weten als ze “je misbruiker volgde”.

Elgort, Bieber en Brown

Dat verhaal is ondertussen al weer verwijderd, maar één van de fans van Billie Eilish kon een screenshot nemen. “Als ik jouw misbruiker volg, stuur me een berichtje, en dan ontvolg ik die”, staat er te lezen.

Volgens fans gaat het onder andere om acteur Ansel Elgort, zangers Justin Bieber en Chris Brown, en rapper XXXTentacion. Die werden allemaal (recent) beschuldigd van seksueel misbruik.

Lana Del Rey

Ondertussen volgt Billie Eilish niemand meer. Maar tijdens dat proces bleef op een bepaald moment maar één account meer over dat de zangeres volgde: dat van Lana Del Rey.

Op een ander moment was die ene persoon in het magere lijstje zangeres Lorde, merkte een andere fan op.

Ook op Twitter volgt de zangeres niemand meer. Sinds dat het geval is, heeft Billie Eilish niets meer gepost. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor we een officieel antwoord op onze vragen krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…