Bingewatchen is voor één op vijf mensen een reden om zich ziek te melden

Tv bingewatchen
Pixabay

Je kent het wel: een lege stoel op kantoor omdat iemand ziek is. Maar vaak is die persoon helemaal niet ziek, maar heeft ie gewoon een kater of wil ie een dagje thuis blijven. Brits onderzoek stelde een nieuwe trend vast: één op vijf heeft zich al eens ziek gemeld om zijn favoriete tv-serie te bingewatchen.

Een lege stoel op het werk is voor niemand iets nieuws. Iedereen is wel eens ziek en blijft dan thuis. Maar niet alle lege stoelen zijn te wijten aan ziekte: één op vijf geeft toe zich al ziek te melden om een hele dag series te kunnen kijken. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse magazine Radio Times.

Langer dan acht uur aan een stuk series kijken

De deelnemers aan het onderzoek kregen verschillende vragen voorgeschoteld, die vaak hallucinante antwoorden opleverden. Zo gaf meer dan de helft van de ondervraagden aan al langer dan acht uur aan een stuk naar een serie te hebben gekeken. Maar liefst drie op vier deed dat langer dan vier uur.

Uit het onderzoek bleek ook dat series enorm belangrijk zijn in onze huidige maatschappij. Bijna een kwart van de respondenten gaf toe ooit te liegen dat ze een serie gezien hebben terwijl dat niet zo was, om te kunnen meepraten. En 80 procent liet al zijn slaap om verder te kunnen kijken naar een serie. Eén op vijf meldde zich zelfs al ziek om dat te kunnen doen.

Bingewatchen is niet gezond (jammer genoeg)

Bingewatchen is leuk, maar helemaal niet gezond. Zo maken mensen die verschillende afleveringen na elkaar kijken, meer kans op angstaanvallen, stress en depressies. Ondanks al die slechte gevolgen, blijven we wel volhouden. Want geef nu toe: een week wachten op een nieuwe aflevering is zoooooo moeilijk.

Gesponsorde artikelen