BINGO, daar is hij dan: de Indian Summer. Weekend van 23 graden komt eraan!

BINGO, daar is hij dan: de Indian Summer. Weekend van 23 graden komt eraan!

Nog geen plannen voor het weekend? Wel, begin er maar aan. Want we krijgen uitzonderlijk mooi weer. Een echte Indian Summer, met temperaturen tot 23 graden en zon. 

Een warme luchtstroom zorgt komend weekend voor opvallend hoge temperaturen in het hele land. In de Kempen gaan ze zelfs over de 23 graden gaan zondag en maandag.

Da’s wel degelijk abnormaal, want het kwik stijgt meestal half oktober niet boven de 15 graden. Abnormaal, maar niet ongebruikelijk, een paar warme dagen in oktober. Maar de omstandigheden komend weekend zijn echt wel optimaal om er ook echt van te kunnen genieten.

Vanaf dinsdag is de pret over trouwens. Een tropische storm die vanaf de Azoren naar Ierland drijft, zal dan ook bij ons voor grilliger en kouder weer zorgen.

Morgen en vrijdag

De aanloop is ook best oké. Morgenochtend is er vooral over het oosten nog kans op wat lichte regen, daarna wordt het droog. Opklaringen en zwaarbewolkte perioden wisselen elkaar af bij maxima tussen 13 en 17 graden. Vrijdag zijn er vooral in de voormiddag nog wolken aanwezig, maar in de loop van de namiddag worden de opklaringen breder. Het blijft droog en het wordt al zachter met maxima tot 19 graden.

En dan: bingo!

Tijdens het weekend krijgen we dan overwegend zonnig weer. Zaterdag halen we maxima rond 20 of 21 graden en in het centrum van het land, Limburg en de Kempen zelfs meer. Zondag doen we er dan nog een graadje bij.

Ook maandag duurt het mooie nazomerweer voort. Het kwik bereikt op vele plaatsen nog steeds 22 of 23 graden.

Gesponsorde artikelen