Binnen enkele maanden een belangrijk event? Dan moet je dit stappenplan volgen om er stralend uit te zien 

Binnen enkele maanden een belangrijk event? Dan moet je dit stappenplan volgen om er stralend uit te zien 

Heb je je binnenkort een belangrijk feestje om naartoe te gaan en moet je er gewoon verdomd goed uitzien? Dan moet je zeker op tijd beginnen met je huid te verzorgen. Daarom hebben wij een stappenplan met timing opgesteld zodat jij zeker gaat stralen als de grote dag er is. Dit is wat je moet doen. 

1. Twee maanden op voorhand

Gezichtsverzorging en -maskers

Als je nog 60 dagen op je countdown tot je event, feest of huwelijk hebt staan, wordt het misschien stilaan tijd om eraan te beginnen. Je kan al eens starten met een gewoonte te maken van gezichtsmasker te gebruiken. Eigenlijk zou je dit altijd al moeten doen, maar we begrijpen zeker dat je geen tijd vindt om één of twee keer per week een gaatje te vinden voor een maskertje.

Maar nu moet het echt wel hoor. Als je wil stralen op de dag van het feest moet je zeker op tijd beginnen met gezichtsmaskers. Het hangt een beetje van je huid af hoe vaak je zo’n masker zou moeten gebruiken. Maar een normaal masker kan je één tot twee keer per week gebruiken op een normale huid. Let wel op dat je zeker een juist masker gebruikt dat past bij je huid.

Om een goed effect te hebben, gebruik je best een gezichtsmasker na een scrubbehandeling of na het reinigen van je huid. Nadien kan je best je huid nog goed verzorgen met een toner.

Je huid zal meteen zachter aanvoelen, laat staan als je dit elke week doet voor de komende twee maanden!

Let wel op, je gezicht is niet het enige dat een verzorging nodig heeft. Ook je lichaam af en toe scrubben en insmeren, kan wonderen verrichten

Bruinen

Wil je graag een tintje hebben op de grote dag? Dan kan je best 8 weken op voorhand al beginnen experimenteren met wat bij je past. Of je nu zelfbruinende crèmes, spray tan of zonnebank een kans wil geven, doe dat goed op tijd.

Als je op tijd begint met uittesten, weet je perfect wat je moet doen en hoe lang je het moet doen voor de grote dag er is.

2. Een maand op voorhand

Proefdag

Of je je nu laat opmaken of het zelf doet, probeer zeker een maand op voorhand eens je make-up en haar uit te testen. Zo kan je afwegen wat je mooi vindt en wat niet. Zijn die smokey eyes wel echt nodig of ga je eerder voor natuurlijke make-up? Bekijk dat allemaal vier weken op voorhand, wanneer je nog voldoende tijd hebt om andere opties te overwegen.

Tanden bleken

Vind je je glimlach prachtig, maar heb je zoiets van “mijn tanden kunnen wel witter”, dan is je tanden bleachen wel een optie. Nu geven we wel even mee dat bleachen, net zoals zonnebank, eigenlijk niet zo gezond is. Maar als je dit echt heel graag wil doen, wie zijn wij dan om je tegen te houden?

Om een goed resultaat te krijgen, kan je best op tijd beginnen. Daarom is een maand op voorhand dus ideaal om hiermee te starten.

3. Drie weken op voorhand

Afspraken vastleggen

De grote dag komt steeds dichterbij, maar ondertussen merk je al heel wat verbetering: perfect huidje (bedankt gezichtsmasker), bruine tint en een perfecte look in je hoofd. Wat moet er dan nog gebeuren? Geloof ons maar … nog heel veel.

Drie weken op voorhand is het vooral belangrijk om afspraken vast te leggen. Denk maar aan manicure, pedicure en zelfs die spray tan die je hebt uitgeprobeerd. Er mag niets tussen jou en je schoonheid komen dus leg alles op tijd vast.

Lichaamsbeharing niet afdoen

Of het nu gaat om je benen, oksels of wenkbrauwen, je blijft er af tot enkele dagen voor het event. Zo kan je haar goed groeien en kan je ze nadien beter waxen.

4. Twee weken op voorhand

Kapper

Maak twee weken op voorhand zeker een afspraak bij de kapper. Hierdoor loop je geen risico om te vroeg of te laat bij de kapper te geraken. Naar de kapper gaan, doe je best twee weken tot een week voor je big event. Zo ziet je haar er goed uit tegen de grote dag, maar lijkt het alsof het altijd zo prachtig is geweest.

Het is heel belangrijk om op tijd te gaan naar de kapper, vooral als je rondloopt met gekleurd haar dat al een beetje is ontkleurd.

Wat je ook doet: ga niet een paar dagen op voorhand naar de kapper om je haar bij te kleuren, maar minstens anderhalve week eerder.

Extra huidverzorging

Nu de gezichtsmaskertjes al een routine zijn geworden, wordt het tijd om je huid eens dieper te verzorgen. Daarom maak je best een afspraak voor een gezichtsbehandeling of koop je (heel goede) producten zodat je huid diep wordt gereinigd.

Twee weken op voorhand moet je je huid echt goed behandelen. Alles wat je normaal vergeet te doen, moet toch gebeuren. En met alles bedoelen wij ook echt alles, dus denk maar aan een goede scrub, een serum, dagcrèmes, oogcrèmes, enzovoort … Vooral het exfoliëren moet je regelmatig doen en mag je zeker niet vergeten.

Het is de bedoeling om 14 dagen lang, zowel overdag als ’s avonds, je huid goed te reinigen en te verzorgen.

5. Eén week op voorhand

Het is bijna zover, maar je bent er nog steeds niet vanaf hoor! Er staat nog heel wat op je schema.

Bruinen, maar nu voor echt

Als je jezelf een bruine tint wil geven, die door jezelf al is uitgetest en goedgekeurd, moet je die nu voor echt gaan doen. Na een week zal je huid er iets natuurlijker uitzien en lijkt het alsof je er niets aan hebt veranderd.

Waxen

Inderdaad. Waxen … iets wat je misschien minder leuk vindt om te doen, maar het zou wel moeten gebeuren. Je hebt je haartjes twee of drie weken op voorhand goed laten groeien, dus nu kan je ze er allemaal af laten waxen. Pijnlijk, maar nadien wel een lekker fris gevoel! Wedden dat je niet kan afblijven van je eigen benen?

6. Eén of twee dagen op voorhand

Enkele dagen op voorhand is het ook tijd om naar je afspraak te gaan bij een schoonheidssalon voor een manicure en/of pedicure. Laat je maar eens goed verzorgen, dat heb je verdiend!

Haarverzorging

Twee dagen op voorhand moet je je haar een intense verzorging geven. Ga eens horen bij de kapper of een specialist wat goed is voor je haar en wat je kan doen om het zo zacht mogelijk te maken. Probeer een intensieve conditioner of haarmasker te gebruiken om je haren extra goed te voeden en verzorgen.

Wat je ook doet, was je haar niet de dag zelf van je event. Je moet dat minstens een dag op voorhand doen.

Gezichtsmasker

Gebruik voor de laatste keer een speciaal gezichtsmasker dat ervoor zorgt dat je huid goed zal stralen. Ga naar een salon of bespreek dit met een specialiste.

7. Op de dag zelf

Op de dag zelf is het eigenlijk heel gemakkelijk:

  • Neem een douche
  • Smeer een goede moisturizer in
  • Gebruik dagcrème
  • Doe je haar
  • Doe je make-up
  • Straal

Bekijk hieronder alles nog eens in een schema:

Je gaat er zó goed uitzien!

Gesponsorde artikelen