Binnenkort een smartphone met twee beeldschermen op de markt: voor- én achterkant

Binnenkort een smartphone met twee beeldschermen op de markt: voor- én achterkant

Ben je standaard een iPhone- of Samsungliefhebber? Dan kan daar binnenkort zeker verandering in komen. Het smartphonemerk Yota zal binnenkort de markt helemaal op zijn kop zetten. Zij komen af met iets helemaal nieuw: een telefoon met twee schermen.

Nog even wachten tot de herfst en dan kan je een eigen Yotaphone bezitten. De YotaPhone 3 (of Yota 3) ziet er niet zo buitengewoon uit en vrij standaard: klassiek ontwerp, gebogen randen en een centrale knop. Het is pas als je de gsm omdraait dat iets speciaal te zien is: een tweede scherm.

Heel vreemd, maar je hebt op de achterzijde van het apparaat een tweede scherm. Het achterste scherm kan de tijd, meldingen en widgets weergeven. Het grote voordeel is vooral dat het een monochroom scherm is, ideaal dus om te gebruiken onder de zon. Wat ook superhandig is, is dat zo’n schermen veel sterker zijn dan conventionele schermen. Je moet je dus geen zorgen maken over de achterkant van de telefoon.

Twee dagen batterij

Naast een tweede scherm heeft de telefoon ook een batterij van 3.200 mAh en is in staat om twee hele dagen vol te houden. Het toestel heeft ook twee camera’s: een 13-megapixel van voor en een 12-megapixel langs de achterkant. Alles valt onder het besturingssysteem van Android.

De telefoon zal eerst in China en dan in Europa verkocht worden. Een exacte releasedatum is nog niet beschikbaar, maar we kunnen ons wel aan een prijs tussen 300 euro en 400 euro verwachten. De prijs zou afhangen van de gekozen capaciteit (64 of 128 GB).

Gesponsorde artikelen