Binnenkort geen Star Wars meer op Netflix … maar Disney komt met z’n eigen streamingdienst

Binnenkort geen Star Wars meer op Netflix … maar Disney komt met z’n eigen streamingdienst

Disney wil z’n rijk uitbreiden en gaat binnenkort in de clinch met Netflix. De entertainmentgigant lanceert z’n eigen streamingservice en zal dan ook de programma’s die zij aan Netflix leverden, terugtrekken en naar hun eigen platform verhuizen. Vanaf 2019 wil dat dan ook zeggen dat je geen Star Wars of Marvel meer zal vinden op Netflix. Tijd voor een marathon.

Zal je naast je Netflix- en kabelabonnement binnenkort ook nog aan Disney je centen moeten overschrijven. Dat moet wel, als je ervan uit gaat dat Netflix uiteindelijk meer concurrentie zal krijgen dan kleine broertje Amazon of HBO. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat je sommige films en series op een ander netwerk zal moeten bekijken, en dus op een ander platform.

De streamingsite van The Walt Disney Company zal één van die concurrenten vormen. Voor eind 2019 zal Disney dan ook zijn eigen producties uit de Netflixcatalogus halen en die op hun eigen platform zetten.

De 104 Netflix-abonnees moeten het vanaf dan doen zonder Marvel-reeksen, zoals Captain America, Iron Man, The Avengers en Daredevil, maar ook zonder de moeder aller sciencefictionfilms: Star Wars.

Nieuwe schatten

Volgens Bob Iger, de directeur van Walt Disney zal de videodienst achter Mickey en co. een ‘schat van inhoud‘ op het publiek loslaten. En bovenop de producties die we hierboven al vermeldden, kan je er de hele Disney-catalogus terugvinden, originele Disney-series, grotendeels eigen werk dus.

Blijft de vraag: zal Disney inderdaad een deel van het Netflixpubliek opslorpen? Dat hangt af van de prijs van het abonnement en wat je er voor in de plaats krijgt. Toch denken we, gezien de immense financiële capaciteiten van Disney, hun immense back-catalog en blijvende populariteit bij het jonge volkje, dat dit wel eens zware concurrentie zou kunnen betekenen.

Gesponsorde artikelen