Binnenkort in het Verenigd Koninkrijk? Champagne in halveliterflessen … en hier mag het niet

Binnenkort in het Verenigd Koninkrijk? Champagne in halveliterflessen … en hier mag het niet

De economie zal veranderen, letterlijke grenzen misschien verlegd, maar ook de Britse schuimwijnfles kan veranderen na de brexit. De imperial pint, net iets meer dan een halve liter, mag namelijk niet gebruikt worden als maat voor schuimwijn in de Europese Unie. Rathfinny, een Britse schuimwijnmaker, houdt zich klaar.

Schuimwijnen mogen volgens de Europese Unie slechts in een aantal volumes verkocht worden. De maten van 375 milliliter, 750 milliliter of een veelvoud daarvan zijn toegelaten. In Groot-Brittannië willen ze halve liter flessen introduceren, een plan dat na de Brexit wel mogelijk is. De Britse schuimwijnmaker Rathfinny heeft naar eigen zeggen op dit ogenblik al een voorraad van achthonderd flessen van een halve liter aangelegd.

Ondanks dat het niet verkocht mag worden in de Europese Unie, zou het wel de ideale maat zijn. “Vele champagne-liefhebbers zijn van mening dat de imperial pint, die bijna 57 centiliter inhoud weerspiegelt, een ideale consumptie van de wijn toelaat,” benadrukt de Britse krant The Times. Rathfinny is niet de enige, zo zou Pol Roger, een merk dat werd geschonken op het huwelijksfeest van de Britse prins William met Kate Middleton, ook al aangepaste flessen besteld hebben.

De imperial pint is voor vele consumenten een ideaal volume,” getuigt ook Mark Driver, één van de eigenaars van Rathfinny. “Die hoeveelheid is voldoende om met twee personen bij de lunch te gebruiken of voor een individu tijdens het diner. Ook voor de producent biedt het formaat verscheidene voordelen.”

Gesponsorde artikelen