Binnenkort kan je in Nederlandse Aldi-filialen ‘frikandellenvlaai’ kopen

Binnenkort kan je in Nederlandse Aldi-filialen ‘frikandellenvlaai’ kopen

Wie zich binnenkort in Nederland in de supermarktketen Aldi waagt, zal raar opkijken van een erg vreemde product, de ‘frikandellenvlaai’. Het lekkernij bestaat uit curryworsten, currysaus en koekjesdeeg en werd vorig jaar gelanceerd door Bakkerij Engels in het Nederlands-Limburgse  dorp Grubbenvorst. Het ging eerst om een grap, maar al snel bleek deze culinaire formule uiterst succesvol.

Aldi lanceert in Nederland de ‘frikandellenvlaai’. De ingrediënten: stukjes curryworst, currysaus en brooddeeg. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Het lekkernij van 3,99 euro pronkt in het koelvak en kan tot drie maanden bewaard worden in de diepvriezer. De reacties op sociale media zijn erg uiteenlopend. Sommigen lopen al te kotsen, anderen te likkebaarden. De vlaaien zullen maar tijdelijk beschikbaar zijn, maar als ze een groot succes blijken te zijn, zullen ze opgenomen worden in het Nederlands Aldi-assortiment.

Bakkersrecept

De Nederlands-Limburgse bakkerij Engels deelde vorig jaar een foto van de eerste frikandellenvlaai op Facebook. Er kwamen meer dan 10.000 reacties en andere Nederlandse bakkerijen begonnen hun eigen varianten te verkopen. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk deed er zelfs uitjes bij en creëerde zo de frikandel-speciaalvlaai.

Het origineel:

De reacties:

Gesponsorde artikelen