Binnenkort kan je zelf door District 12 wandelen: er komen meerdere Hunger Games-pretparken

Binnenkort kan je zelf door District 12 wandelen: er komen meerdere Hunger Games-pretparken

Het moest er van komen: er wordt werk gemaakt van een pretpark rond The Hunger Games, één van de populairste boek- en filmtrilogieën van de afgelopen jaren. Het park zou worden gebouwd door filmmaatschappij Lionsgate in samenwerking met parkontwikkelaar Avatron.

Drie jaar geleden brak de eerste film van The Hunger Games alle records, en ook de opvolgers hebben het meer dan goed gedaan. Later deze maand komt de laatste film uit, gebaseerd op het tweede gedeelte van het derde boek uit de trilogie. Maar dan is het dus afgelopen met de gigantisch populaire reeks, en dus is het niet onlogisch dat filmmaatschappij Lionsgate nieuwe manieren zoekt om er toch nog aan te kunnen verdienen.

In een park in het Amerikaanse Atlanta wil Lionsgate onder meer District 12, waar Katniss is opgegroeid, nabouwen. Dat schrijft de New York Times. Daarnaast moet je een virtuele toer door Panem kunnen maken in een hovercraft, en een achtbaan moet een ritje in een hogesnelheidstrein tussen de districten en de hoofdstad nabootsen. Over de andere attracties in Hunger Games-stijl is nog niet geweten.

Andere Lionsgate-films

Het park zou echter niet alleen in het thema van The Hunger Games gebouwd worden, ook andere titels in het Lionsgate-gamma zullen aan bod komen. Zo worden er attracties rond Divergent gepland, dansshows rond Step Up, en shows van illusionisten uit de film Now You See Me. Mogelijk komen er ook Twilight-attracties, maar dat zou nog niet helemaal beslist zijn.

Avatron hoopt het park in Atlanta tegen 2019 te openen. Daarnaast moet er ook een indoor park in China openen, niet ver van gokparadijs Macau. Dat park moet al tegen het einde van 2018 de deuren openen. Volgend jaar zal bovendien in Dubai Motiongate openen, een themapark met attracties rond de films van Lionsgate, DreamWorks en Sony Pictures. Je zou er het park binnenkomen in een nagebouwd District 12.

Gesponsorde artikelen