Binnenkort kunnen we vanuit Brussels Airport vliegen naar een nieuwe topbestemming: Hongkong

Binnenkort kunnen we vanuit Brussels Airport vliegen naar een nieuwe topbestemming: Hongkong

Gedaan met overstappen, slaaptekort en wachten op je aansluiting: vanaf 25 maart 2018 kunnen wij een non-stop vlucht nemen van Hongkong naar Brussels Airport. Cathay Pacific Brussel biedt deze vluchten aan en zou vier keer per week Zaventem verbinden met Hongkong. 

Een tripje naar Hongkong is net iets makkelijker geworden. Vanaf volgende lente zou je dankzij luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, rechtstreeks van en naar Hongkong kunnen vliegen. De luchtvaartmaatschappij, die bekend staat om goede service, zal ons vier keer per week kunnen vervoeren naar Hongkong.

Vijf sterren

Na onderhandelingen, die drie jaar hebben geduurd, is de overeenkomst er eindelijk. “Cathay Pacific zal met een Airbus A350, vier vluchten per week uitvoeren vanaf Brussels Airport op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Haar vliegtuigen zullen rond 7 uur ’s morgens landen op Brussels Airport en in de vroege namiddag, rond 13 uur, terugkeren naar Hongkong”, zegt Brussels Airport.

De Airbus 350 is op het moment het meest moderne passagiersvliegtuig. Cathay Pacific staat ook bekend om het vliegen met grote, moderne vliegtuigen. De maatschappij krijgt ook een beoordeling van vijf sterren van ‘Airline quality’ en is gekend om haar uitstekende service. Het heeft al twaalf Europese bestemmingen en Brussel wordt de dertiende.

50.000 passagiers

Tussen Hongkong en België reisden vorig jaar ongeveer 50.000 passagiers. Zo’n directe route biedt een groot potentieel aan voor Belgische zakenreizigers. “Passagiers die vanaf Brussels Airport vertrekken zullen niet alleen van een non-stop service naar Hongkong genieten, maar ze zullen ook gebruik kunnen maken van de talrijke verbindingen met de uitgestrekte regio van Azië en de Stille Oceaan die Cathay Pacific aanbiedt vanaf haar hub in Hongkong. Dit is een belangrijke stap in de creatie van directe verbindingen tussen België en Azië”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. Hongkong staat ook op nummer één van meest begeerde bestemming, door de aansluitende verbindingen met China, de Filippijnen, Indonesië, Vietnam en Australië.

De Belgische export naar Azië gaat alsmaar omhoog. Momenteel spreken we over 11 procent van Belgische producten en goederen die richting Azië gaan. “Om de economische groei van ons land en onze ondernemingen te ondersteunen, wil Brussels Airport elke opportuniteit grijpen om haar netwerk uit te breiden en directe verbindingen tussen België en opkomende landen te creëren”, licht Brussels Airport toe.

Gesponsorde artikelen