Binnenkort naar Venetië? Wees op je hoede voor nieuwe tourist trap!

Binnenkort naar Venetië? Wees op je hoede voor nieuwe tourist trap!

Het is algemeen geweten dat toeristen weleens in het ootje worden genomen en dat ze vaak veel te veel betalen voor wat ze krijgen. Zeker in toeristische trekpleisters zoals Venetië. Maar daar gaan ze nu toch wel héél ver. Vier Japanse studenten kregen een wel heel gepeperde rekening voor een nochtans eenvoudige maaltijd.  Ze belden prompt de politie.

Drie steaks en een vispannetje, dat stond er op het menu bij de Japanse studenten, schrijft Het Nieuwsblad. Daarbij dronken ze een zuinig glaasje kraantjeswater. Groot was dan ook hun verbazing toen ze een rekening van meer dan 1.000 euro onder de neus kregen geschoven. Het ging overigens niet bepaald om een driesterrenzaak, wel om een simpel restaurantje in de weliswaar toeristische buurt vlakbij het San Marcoplein in Venetië, het Osteria da Luca. Toch ging de eigenaar ervanuit dat de jongeren zonder morren zouden betalen.

Misbruik maken van onwetendheid

De studenten hadden echter meteen begrepen dat de man gebruik wilde maken van hun ‘onwetendheid’, met het idee dat de Japanners ervan uit zouden gaan dat 1.100 euro een normale prijs was voor hun maaltijd. Daarbij had hij echter geen rekening gehouden met het feit dat de Japanners studeerden in Bologna, en dus maar al te goed op de hoogte waren van de prijzen. Zij lieten er dan ook geen gras over groeien en schakelden de hulp van de politie in.

Geen alleenstaand geval

Volgens Marco Gasparinetti, woordvoerder van een burgerrechtenorganisatie in Venetië, gaat het helaas niet om een alleenstaand geval. “Onlangs nog kregen een paar toeristen een rekening van 350 euro voorgeschoteld, en dat voor drie borden simpele pasta. Dat is pure oplichterij natuurlijk. Als er zoiets zou voorvallen wanneer je in Venetië bent, raad ik je daarom aan om meteen de politie in te lichten. Dergelijke afzetterij kan uiteraard niet.”

Een gewaarschuwd toerist is er twee waard, nietwaar ;-).

Gesponsorde artikelen