Binnenkort nieuwe luchthaven voor Ryanair in ons land?

Binnenkort nieuwe luchthaven voor Ryanair in ons land?

Lagekostenmaatschappij Ryanair heeft plannen om samen te werken met een nieuwe luchthaven in ons land. Er zijn “verregaande commerciële gesprekken lopende” tussen Ryanair en de luchthaven van Luik, bevestigt de woordvoerder van Liège Airport. Ryanair zelf wil geen commentaar geven.

Website Pagtour bericht dat de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair op zoek is naar uitbreiding op het Europese vasteland en daarvoor gesprekken voert met de luchthaven in Luik. Volgens de website zouden de gesprekken al maanden aan de gang zijn en zullen de plannen “zeer binnenkort” aangekondigd worden.

Christian Delcourt, woordvoerder van de Luikse luchthaven, bevestigt dat er “verregaande, commerciële gesprekken lopen tussen Ryanair en de luchthaven van Luik”, al wil hij tegelijk geen commentaar geven tot de informatie officieel is. “Elk jaar zijn er gesprekken met Ryanair”, zo zegt hij nog. “Wij hebben van onze kant al het nodige gedaan, dus de bal ligt in het kamp van het bedrijf”.

Ryanair zelf wil niet reageren op de berichten. “We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe vliegroutes, maar geven geen commentaar op speculaties”, zo zegt een woordvoerder in De Tijd.

Grote verandering voor Luik

Voor de luchthaven van Luik zou de komst van Ryanair een grote verandering zijn, want momenteel vervoert de luchthaven amper personen, maar wel meer vracht dan Brussels Airport. Zelfs na de aanslagen in Zaventem, toen Liège Airport veel vluchten van Brussels Airport heeft overgenomen, vlogen amper 400.000 mensen via Luik.

Oostende?

Het is ook geweten dat Ryanair al lang probeert samen te werken met de luchthaven van Oostende. Maar tot nu toe staat die luchthaven weigerachtig tegenover de komst van Ryanair, die bekend staat als een veeleisende klant.

Maar wie weet reis je binnenkort dus naar de zon vanuit Luik!

iStock

Gesponsorde artikelen